Hlavní obsah

Plzeňský Hollweg vyfasoval za faul na Vlasáka dlouhý distanc

Praha

Desetizápasový distanc vyfasoval plzeňský útočník Ryan Hollweg za zákrok na Tomáše Vlasáka v pátečním extraligovém utkání na ledě Slavie. Disciplinární komise se faulem amerického hokejisty zabývala ve zkráceném řízení, trest platí do 21. října včetně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Ryan Hollweg si nezahraje v deseti soutěžních zápasech

Článek

Jednatřicetiletý Hollweg fauloval svého bývalého spoluhráče Vlasáka kolenem, za což dostal trest na pět minut a do konce zápasu. "Ve chvíli, kdy se protihráč pokusil blížícímu se střetu vyhnout, změnil hráč svůj pohyb s cílem jakýmkoli způsobem ho atakovat a došlo k zásahu. Od vážnějšího zranění uchránila protihráče pouze duchapřítomná reakce, neboť zákrok byl veden bez jakéhokoli respektu k jeho zdraví," popsal situaci předseda disciplinární komise Karel Holý.

Podle řádů se za faul kolenem ukládá distanc na dvě až pět utkání a může vystoupat právě až na deset duelů. "Při stanovení výše trestu přihlédl předseda disciplinární komise ELH k intenzitě, způsobu vedení a závažnosti zákroku, stejně jako ke skutečnosti, že hráč Ryan Hollweg byl v uplynulých dvou letech opakovaně disciplinárně trestán," uvedl v tiskové zprávě mluvčí hokejového svazu.

Hollweg hraje v Plzni třetí sezónu a ve všech si připsal disciplinární tresty. V prvním ročníku nuceně stál devět duelů, v minulé sezóně dostal distanc na tři zápasy. V tomto ročníku už před dnešním distancem vynechal jeden zápas po trestu ve hře v úvodním duelu základní části na Spartě.

Páteční zákrok na Vlasáka měl dohru v podobě potyčky slávisty Michala Poletína s Hollwegem. Podle šéfa disciplinární komise Poletín předstíral, že od Američana inkasoval úder pěstí, ačkoli k němu jednoznačně nedošlo. Za filmování byl potrestán pokutou ve výši deseti procent základního měsíčního platu.

Reklama

Související témata: