Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 5:1Litvínov dál kraluje extralize, porazil i mistrovský Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Lukeš 1 : 0
20. Šrámek 2 : 0
44. Hanzl 3 : 0
51. Hübl 4 : 0
54. Hübl 5 : 0
59. Okál 5 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova i nadále kralují bez porážky Tipsport extralize. V 7. kole porazila Verva mistrovský Zlín 5:1, který naopak stále čeká na premiérový bodový zisk v sezóně. Severočeši opět potvrdili, že se jim daří v přesilových hrách, ve kterých třikrát skórovali. Gólem a třemi asistencemi se na výhře Litvínova podílel František Lukeš.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský Juraj Majdan (vlevo) se snaží překonat zlínského brankáře Libora Kašíka.

Článek
Fotogalerie

Elitní formace Severočechů se ukázala již při svém prvním střídání, kdy Hübl nastřelil kotouč z hlouby pole, Lukeš se intuitivně rozjel na zadní mantinel, sebral puk a nebezpečně vypálil na Kašíka. Ten však byl od prvních chvil pozorný.

V páté minutě našel Trávníček před brankou Majdana, jeho bekhendový blafák Kašík výtečně vystihl a zakročil lapačkou. Na druhé straně ohrozil Francouze kapitán Čajánek, ale litvínovský brankář vytěsnil puk ramenem. V 13. minutě se prosadili domácí v početní výhodě. Kubát přiťukl puk Lukešovi, který se trefil přesně.

Hosté mohli brzy srovnat krok, ale Francouz předvedl neuvěřitelný zákrok příložníkem a sebral tak Köhlerovi jistý gól. V čase 19:45 se Severočeši prosadili podruhé a opět v přesilovce. Autorem branky byl Šrámek.

Úvod druhé část příliš vzruchu nepřinesl. Až v polovině třetiny si vzal puk za brankou Hanzl, prokličkoval s ním až před Kašíka, ale do zakončení se po zákroku obránců nedostal. Další šance si poté vypracovali aktivní Hübl s Lukešem, Kašíka ale nepřelstili.

Okál připravil Francouze o čisté konto

Zlín se připomněl v 35. minutě v přesilové hře, kdy prověřili Francouze Kotvan, Marušák a Köhler, ale domácí brankář svůj tým podržel. Nepřekvapil jej ani Vlach.

Litvínov zvýšil náskok v 44. minutě, kdy Lukeš našel krásně rozjetého Hanzla, který se dostal do nájezdu na Kašíka a perfektně provedeným bekhendovým blafákem skóroval. V 50. minutě ujel hostujícím zadákům Majdan, ale Kašík jeho pokus zlikvidoval.

Verva se opět prosadila v 51. minutě, když využila dvojnásobnou početní výhodu. Lukeš tak dlouho 'míchal' s kotoučem až našel Hübla, který bez problémů skóroval. Litvínov byl při chuti a Hübl to potvrdil svým druhým gólem v zápase. V závěru sebral Francouzovi možné druhé čisté konto v sezóně Okál, který využil zaváhání litvínovských hráčů.

7. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - PSG Zlín 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 13. Lukeš (Kubát, Ručinský), 20. Šrámek (Hanzl, Martynek), 44. Hanzl (Lukeš, Pavlík), 51. Hübl (Lukeš, Kubát), 54. Hübl (Lukeš) - 59. Okál (Kotvan, Čajánek). Rozhodčí: Turčan, Wagner - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:0. Diváci: 5011.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Pavelka, Zeman, M. Beránek - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Brno: Kašík - Marušák, Řezníček, Žižka, Kotvan, Tesařík, O. Horák, od 49. navíc Valenta - Balaštík, Leška, Köhler - Okál, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Holík, F. Čech, od 35. navíc Roman Vlach. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík.
Hokejisty Litvínova čekají nyní v extralize dva domácí duely s Olomoucí a Libercem. Kolik bodů v těchto zápasech získají?
Šest bodů
67 %
Pět bodů
8,9 %
Čtyři body
6,6 %
Tři body
11 %
Dva body
1,1 %
Jeden bod
1,1 %
Žádný bod
4,3 %
Celkem hlasovalo 1876 čtenářů.

Reklama

Související témata: