Hlavní obsah

FANTASY: Litvínov je stále neporažený. Střelcům vládne sparťan Klimek

Pátečním duelem od 17:00 mezi domácím Třincem a Karlovými Vary začne čtvrté kolo Fantasy extraligy. Během posledních zápasů se na špici tabulky nejvyšší soutěže nic nezměnilo. Hokejisté Litvínova vyhráli všech sedm zápasů a jsou s devatenácti body na prvním místě před Třincem a Pardubicemi.

Místo mezi třemi tyčemi si vysloužil Machovský z Plzně.

Článek

Hráči Vervy zavítali v pátek k těžkému zápasu do Hradce Králové, kde sice od 17. minuty prohrávali, avšak díky Ručinskému zápas brzy srovnali. Obrat pak dokonala trefa Juraje Majdana. V neděli Severočeši přivítali na domácím kluzišti poslední Zlín a o jejich jasném vítězství rozhodla dvojice František Lukeš, Viktor Hübl. První jmenovaný si připsal tři asistence a jeden gól. Hübl rozvlnil síť Beranů dokonce dvakrát.

Litvínov opět potvrdil, že v novém ročníku dokáže využít početní výhodu. Proti Zlínu proměnil hned tři z pěti přesilovek.

Střelcům vládne Klimek

V pátek Sparta vrátila i s úroky Brnu vyřazení z loňského semifinále play off. Kometu smetli osmi góly. Životní zápas odehrál Lukáš Klimek. Bývalý vítkovický útočník vsítil čtyři góly, navíc přidal i jednu asistenci. Díky tomuto kousku vede se šesti trefami tabulku střelců před třineckým Zbyňkem Irglem a Vojtěchem Tomečkem z Karlových Varů. Oba hráči vsítili o jednu branku méně než Klimek. Pěti přihrávkami se proti Brnu blýskl obránce Adam Polášek.

V dohrávce šestého kola Slavia porazila Vítkovice 4:2. Pražský tým dokázal po dvou porážkách opět zvítězit. Výborný výkon předvedl Jaroslav Bednář, jenž si připsal 4 kanadské body za tři nahrávky a jeden gól. Slávistický kapitán má na svém kontě celkem 11 bodů (3+8), což jej spolu s dalším zkušeným veteránem Martinem Ručinským řadí v produktivitě na první místo před Zbyňka Irgla a Františka Lukeše. První pětici kanadského bodování uzavírá s devíti body třinecký forvard Jiří Polanský.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec