Hlavní obsah

Třinec deklasoval Hradec a střídá Litvínov v čele. Trápení Zlína i Komety pokračuje

Aktualizováno

Kompletní porci sedmi zápasů servírovalo nedělní 9. kolo hokejové Tipsport extraligy, po němž dochází ke změně v čele tabulky. Dosud vedoucí Litvínov sice porazil doma Olomouc 3:1 a udržel tak dosavadní neporazitelnost, o skóre jej ale přeskočil Třinec, který doma deklasoval 6:0 Hradec Králové. Na první výhru v sezóně nedokázal navázat Zlín, který prohrál 2:5 v Plzni, a dál se trápí i brněnská Kometa, jež si odvezla porážku 1:4 z Karlových Varů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký Martin Adamský zaznamenal v duelu s Hradcem Králové čistý hattrick.

Článek

Litvínov zůstal jediným celkem v extralize bez porážky i po nedělním kole, když dokázal udržet na uzdě rozjetého nováčka z Olomouce, který na sever Čech přijel povzbuzený po páteční kanonádě proti Vítkovicím (9:1). Chemici šli do vedení už v 8. minutě zásluhou Martynka a po polovině utkání dokázal týž hráč rychle odpovědět na vyrovnávací branku Marosze. Těsný náskok udrželi domácí až do závěru zápasu, při power play Olomouce pak Piroš stanovil na konečných 3:1.

Na udržení prvního místa to ale Litvínovu nestačilo. Oceláři si totiž otevřeli střelnici v duelu s hradeckým Mountfieldem a po drtivé výhře 6:0 mají lepší skóre než Severočeši. Třinec ovládl duel s Hradcem jednoznačně, už ve 12. minutě vedl o tři góly a další tři branky přidal v průběhu zápasu Martin Adamský, který si tak připsal čistý hattrick.

Se čtyřbodovým mankem dál pronásledují první dva celky třetí Pardubice. Východočeši doma porazili 4:2 Vítkovice, které sice v poslední desetiminutovce dokázaly snížit na rozdíl jediné branky, nakonec ale inkasovaly z hole Tybora při hře bez brankáře.

Sparta je čtvrtá, Slavia šestá

Na čtvrté místo se posunula pražská Sparta, která vydřela vítězství 4:2 nad Libercem. Severočeši prohrávali po první třetině o dvě branky, šest minut před koncem zápasu ale srovnali s domácím týmem krok, a bylo zaděláno na drama. Vzápětí ale znovu poslal Pražany do vedení Ďaloga a v poslední minutě jistil výhru Sparty Barinka trefou do prázdné klece. Liberec tak klesl v tabulce na desátou příčku.

Na šestou pozici poskočili hokejisté Slavie, kteří si v neděli odvezli poprvé v sezóně tři body ze soupeřova ledu. Pražané si s chutí zastříleli v Mladé Boleslavi, pro kterou byla porážka 0:4 už třetí v řadě. Zatímco Slavia si upevnila svou pozici v první desítce, Středočeši zůstávají na dvanáctém místě.

Zlín na první vítězství nenavázal

Hokejisté Zlína v pátek slavili vůbec první vítězství v sezóně a své probuzení chtěl mistrovský celek, jemuž vstup do nové sezóny nevyšel vůbec podle představ, potvrdit i v neděli na ledě Plzně. Ta ale chytila v pátek v Brně střelecký apetit (5:0) a chuť ji rozhodně nepřešla - Indiáni vedli už v 15. minutě 3:0. Hosté dokázali v průběhu zápasu snížit, maximálně ale na rozdíl dvou branek a v 60. minutě navíc inkasovali při power play z hole Divíška, který upravil na konečných 5:2 pro Plzeň. Zlín je tak se třemi body na kontě dál beznadějně poslední.

O mnoho lépe na tom není ani brněnská Kometa, která po porážce 1:4 v Karlových Varech zůstává předposlední. Hosté sice ještě v první třetině dokázali zmírnit dvoubrankový náskok Energie, v úvodu poslední části ale zasadil soupeři rozhodující úder Koblasa, který dvěma brankami v rozmezí dvou minut stanovil konečné skóre. Brněnský celek prohrál popáté za sebou, z osmi dosud odehraných zápasů vyhrál jen dva. Karlovy Vary výhra posunula na pátou příčku.

Hokejová Tipsport extraliga - 9. kolo
Karlovy Vary - Brno 4:1
Branky: 44. a 46. Koblasa, 14. R. Pšurný, 15. Kverka - T. Svoboda.
Plzeň - Zlín 5:2
Branky: 9. Moravčík, 13. Sýkora, 15. Kratěna, 26. Kubalík, 60. Divíšek - 19. Kotvan, 42. Řezníček.
Třinec - Hradec Králové 6:0
Branky: 34., 48. a 50. Adamský, 5. a 8. Růžička, 12. Orsava.
Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:4
Branky: 9. Vas, 19. Micka, 42. Valach, 55. Sklenář.
Litvínov - Olomouc 3:1
Branky: 8. a 33. Martynek, 59. Piroš - 30. Marosz.
Pardubice - Vítkovice 4:2
Branky: 8. a 59. Tybor, 22. Nahodil, 31. Sýkora - 16. Huna, 51. Šedivý.
Sparta Praha - Liberec 4:2
Branky: 8. Klimek, 20. Kumstát, 54. Ďaloga, 60. Barinka - 39. Škoula, 54. Vampola.

Reklama

Související témata: