Hlavní obsah

Třinec nasadil k trháku, Sparta pěti góly otočila duel v Plzni. Vítkovice i Slavia dál čekají na výhru

Aktualizováno

Hokejisté Třince se v Tipsport extralize nadechli k trháku. V rámci 14. kola soutěže zdolali před svými fanoušky Pardubice přesvědčivě 5:2 a v čele tabulky mají šestibodový náskok před Hradcem Králové, který udolal Vítkovice až po samostatných nájezdech 3:2. Stejným výsledkem po rozstřelu podlehla i Slavia nováčkovi z Olomouce a Zlín vyhrál po závěrečné dovednostní soutěži 4:3 v Mladé Boleslavi. Sparta otočila díky skvostnému střeleckému představení ve druhé třetině duel v Plzni a veze tři body po výhře 5:2, brněnská Kometa opustila předposlední příčku po triumfu 3:1 nad Libercem. Karlovy Vary získaly v podkrušnohorském derby cenný skalp Litvínova (2:1).

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský útočník Ondřej Kratěna před brankářem Sparty Filipem Novotným.

Článek
Fotogalerie

Třinec se rychle oklepal z páteční domácí prohry se Spartou, po níž skončila jeho osmizápasová vítězná série, a odstartoval (možná) další úspěšnou šňůru. Rozjeté a na ledě soupeřů obzvlášť nebezpečné Pardubice zdolal 5:2, dál kraluje soutěži a navíc se pyšní nejproduktivnějším útokem i nejpevnější obranou. Gólem a asistencí se pod výsledek podepsali Vladimír Dravecký, Kamil Kreps a Jiří Polanský a Oceláři svého soupeře porazili i podruhé v sezóně.

Totéž se podařilo i Spartě v souboji s Plzní. Pražané dali všech pět branek ve druhé třetině, dvakrát skórovali v přesilovce, zvítězili rovněž 5:2 a připsali si třetí výhru venku za sebou. Domácí gólman Machovský utkání nedochytal, po páté obdržené brance přepustil svoje místo Mensatorovi.

Na ledě brněnské Komety skončila vítězná série trenéra Rostislava Čady na střídačce Liberce. Bílí Tygři ve svém třetím duelu na ledě soupeřů pod vedením nového kouče, který v minulosti právě v Brně působil, podlehli 1:3. Domácí rozhodli o zisku tří bodů ve druhé třetině, v níž vstřelili všechny branky. Osmý gól v sezóně zaznamenal Petr Ton, čisté konto Marku Čiliakovi pokazil až v posledním dějství Tomáš Filippi.

Šedivý zůstal mezi vítkovickými střelci osamocen

Mizérie Vítkovic nebere konce. Proti Hradci Králové je sice dvakrát dostal do vedení Ondřej Šedivý, jako jediný z hostů dokázal proměnit i samostatný nájezd, ale jeho střelecký příspěvek na víc než bod nestačil. Hradec nakonec zvítězil po rozstřelu 3:2 a slavil pátou výhru za sebou, Vítkovice si připsaly už osmou porážku v řadě.

Pražská Slavia už na vítězství čeká pět kol, tentokrát padla doma 2:3 s Olomoucí po nájezdech. Přitom po gólech Klhůfka a Bednáře v průběhu pouhých 36 vteřin otočila v průběhu první třetiny skóre na 2:1, ale hosté stihli vyrovnat a v rozstřelu si nakonec připsali třetí výhru z posledních čtyř zápasů.

Středočeský nováček nejvyšší soutěže v prvním kole vyhrál na ledě obhájce titulu 5:2 a také v neděli měla Mladá Boleslav zápas se Zlínem dlouho dobře rozehraný. Hosté však i zásluhou dvou tref Zdeňka Okála dokázali srovnat náskok domácích a vynutili si nájezdy, v nichž byli nakonec všichni jejich exekutoři úspěšní. Boleslavští potřetí za sebou doma rozstřel prohráli, naopak Zlín vyhrál podruhé venku a na předposlední Vítkovice už ztrácí jen dva body.

Karlovy Vary se chtěly proti Litvínovu revanšovat za vysokou prohru 0:5 z prvního měření sil v letošním ročníku, nakonec svého soupeře zdolaly 2:1 a ukončily tak sérii tří porážek. Gólmana Francouze hned zkraje překonal Roman Pšurný, který je v mužstvu z lázeňského města na hostování právě z Litvínova, a vyrovnaný zápas nakonec rozhodl v poslední třetině Radim Hruška hrající jubilejní pětistý zápas v nejvyšší soutěži. Severočeši si po osmizápasové sérii bez porážky na začátku sezóny připsali třetí nezdar ve čtyřech zápasech.

Hokejová Tipsport extraliga - 14. kolo:
Třinec - Pardubice 5:2
Branky: 8. Dravecký, 34. Kreps, 40. Polanský, 47. Roth, 59. Orsava - 23. Mojžíš, 58. Nahodil
Brno - Liberec 3:1
Branky: 24. Ton, 35. Ptáček, 38. T. Svoboda - 55. Filippi
Slavia - Olomouc 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 9. Klhůfek, 10. Bednář - 4. Hrňa, 44. Jergl, rozh. nájezd Marosz
Hradec Králové - Vítkovice 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 20. P. Beránek, 49. Skokan, rozh. nájezd Šimánek  - 5. a 33. Šedivý
Plzeň - Sparta 2:5
Branky: 13. Kubalík, 37. Mozík - 32. a 34. Cingel, 21. Pech, 30. Přibyl, 59. Klimek
Mladá Boleslav - Zlín 3:4 po sam. nájezdech
Branky: 7. Mikulík, 9. Lenc, 32. D. Výborný - 22. a 41. Z. Okál, 27. Říčka, rozh. nájezd Köhler
Karlovy Vary - Litvínov 2:1
Branky: 2. R. Pšurný, 43. R. Hruška  - 32. V. Hübl

Reklama

Související témata: