Hlavní obsah

Pletka zařídil výhru Indiánů. Litvínov v poslední minutě šokoval domácí Vítkovice

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova se po úterní dohrávce 10. kola Tipsport extraligy posunuli v tabulce na druhé místo. Verva zvítězila na ledě Vítkovic 3:2, když rozhodující gól vstřelil v poslední minutě v přesilovce obránce Karel Kubát. Ostravané prohráli v nejvyšší soutěži už podeváté v řadě. Z tříbodového zisku se radovala i Plzeń. Indiáni zásluhou dvou branek Václava Pletky vyhráli v Liberci 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Plzeňští útočníci Václav Pletka (vpravo) a Ondřej Kratěna se radují z gólu proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Vervu poslal ve Vítkovicích do vedení v 16. minutě Lukeš. Huna sice v polovině střetnutí srovnal stav, jenže byl to znovu Lukeš, který o necelých sedm minut později vrátil Severočechům zpět jednobrankový náskok. Ostravané prahli po vyrovnání a dočkali se ho v 54. minutě. Svačina v přesilovce překonal Francouze a vypadalo to, že zápas půjde do prodloužení.

Pouhých 47 vteřin před třetí sirénou však zmrazil domácí příznivce Kubát, jenž v početní výhodě po Lukešově asistenci zajistil Litvínovu tři body.

Ostravané tak nezlomili šňůru porážek a v tabulce zůstávají předposlední. Verva má za sebou šest venkovních duelů, z nichž pět vyhrála. Na vedoucí Třinec ztrácí aktuálně šest bodů.

Čadovi se domácí premiéra nevydařila

Z tříbodového zisku se těšili i plzeňští Indiáni, kteří uspěli v Liberci. Ústřední postavou střetnutí se stal forvard Václav Pletka. Bývalý hráč Bílých Tygrů vsítili obě branky Západočechů, navíc ve 32. minutě neproměnil trestné střílení. Severočeši v 56. minutě zápas zdramatizovali zásluhou Urbanovy dorážky, na vyrovnání ale nedosáhli, ačkoliv měl  prodloužení na holi Bartek.

Libereckému trenérovi Rostislavu Čadovi se tak nevydařila premiéra před domácími fanoušky. Podještědský celek má ve svém hájemství nejhorší bilanci ze všech extraligových týmů. Z šesti utkání vytěžil jen pět bodů.

Hokejová Tipsport extraliga, dohrávky 10. kola:
Vítkovice - Litvínov 2:3
Branky: 29. Huna, 54. Svačina - 16. a 36. Lukeš, 60. Kubát.
Liberec - Plzeň 1:2
Branky: 56. Urban - 10. a 36. Pletka.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín