Hlavní obsah

Vítkovice prolomily sérii proher, Slavia tu svou natáhla na šest zápasů

oc, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic v předehrávaném utkání 15. kola extraligy zvítězili nad Karlovými Vary 2:1 po samostatných nájezdech. O výhru v základní hrací době domácí přišli pouhých osmnáct vteřin před koncem třetí třetiny. Ostravané přerušili sérii devíti po sobě jdoucích proher. Tu svou naopak protáhla Slavia, která prohrála v Liberci 1:4 a nevyhrála už pošesté v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ondřej Roman z Vítkovic (vpravo) se snaží překonat brankáře Karlových Varů Tomáše Závorku. Zabránit se mu v tom snaží Radomír Heizer.

Článek

Dlouhých devět zápasů čekaly Vítkovice na extraligovou výhru. A podařilo se jim to až proti nejhoršímu týmu na cizích kluzištích Karlovým Varům. Za domácí, kteří postrádají několik důležitých opor, oproti původním předpokladům nastoupil Húževka, který má pochroumaný nos. Ani on, ani jeho spoluhráči však dlouho nemohli vyzrát na hostujícího brankáře Závorku.

Čisté skóre držel na druhé straně také brankář Dolejš. První gól tak vstřelil až v 57. minutě Burger, kterého ke skórování vyzval v přesilové hře přesnou přihrávkou Němec. Užuž se zdálo, že Vítkovice oslaví výhru v základní hrací době, nakonec se však duel prodlužoval. Postaral se o to pouhých osmnáct vteřin před koncem Harant, který taktéž v přesilové hře střelou od modré srovnal. V samostatných nájezdech byl jediným úspěšným střelcem Roman.

Liberec si v zápase se Slavií malinko naklonil domácí fanoušky, jimž Bílí Tygři v letošní sezóně příliš radosti nedopřávali. Severočeši jsou totiž nejhorším týmem v domácím prostředí. Proti Slavii ale vybojovali tři body. Za těmi je nasměroval na začátku druhé třetiny Urban. Na jeho zásah sice ještě hosté dokázali odpovědět brankou Školiaka, který tečoval střelu Růžičky. Ještě na konci druhé části se ale prosadil obránce Vitásek a ve třetí části se náskok Liberce navýšili Šimek a Bulíř. Slavia prohrála pošesté v řadě.

Hokejová extraliga, předehrávky 15. kola:
Vítkovice - Karlovy Vary 2:1 po sam. náj.
Branky: 57. Burger, roz. náj. Roman - 60. Harant.
Liberec - Slavia 4:1
Branky: 25. Urban, 38. Vitásek, 42. Šimek, 53. Bulíř - 34. Školiak.

Reklama