Hlavní obsah

Pardubice utrpěly debakl. Mistrovský Zlín podlehl Kometě, Olomouc udolala lídra

Aktualizováno

Velkou kanonádu předvedla v utkání 15. kola hokejové Tipsport extraligy Mladá Boleslav, která deklasovala domácí Pardubice 8:3. Z tříbodového zisku se v pátek těšil i Litvínov, jenž před vlastním publikem udolal Plzeň 1:0 a upevnil si druhou příčku v tabulce. V repríze posledního finále play off prohrál mistrovský Zlín doma s brněnskou Kometou 3:6. Nováček z Olomouce zdolal vedoucí Třinec 5:4 v prodloužení. Sparta zvítězila v přímém souboji o třetí místo nad Hradcem Králové 4:3.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brněnský obránce Michal Kempný (vlevo) se raduje z gólu proti Zlínu, který vstřelil Jan Hruška (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Plzeň sice vyhrála dva z posledních třech zápasů, v Litvínově ale vyšla bodově naprázdno. Napínavý duel rozřešil v 51. minutě Kamil Piroš. Třetí čisté konto v sezóně udržel gólman Pavel Francouz. Verva navázala na úterní vítězství ve Vítkovicích a na vedoucí Třinec aktuálně ztrácí čtyři body.

Nejvíce gólů padlo v pátek na ledě Pardubic. Mladá Boleslav měla famózní start do utkání. O svém triumfu rozhodla už v prvních deseti minutách, kdy vedla 4:0! V pohodě hrající nováček pak v dalším průběhu svůj náskok ještě navyšoval a bez potíží dokráčel za pátou venkovní výhrou v sezóně.

Východočeši načali sérii tří domácích střetnutí debaklem. K obratu v zápase jim nepomohla ani změna mezi třemi tyčemi, když po třetím inkasovaném gólu nahradil Slovince Kristana v kleci Halász.

Třinec padl v Olomouci

Cenný skalp zaznamenala Olomouc. Kohouti udolali ve svém hájemství lídra  z Třince v prodloužení a to mohli mít klidně i body tři. Ještě pět minut před koncem totiž vedli o dva góly, jenže pak snížil Trončinský a necelou minutu před třetí sirénou poslal duel do prodloužení Roth. Hanáci se ale nakonec dočkali výhry, kterou jim zařídil v 62. minutě Hrňa, který v Olomouci hostuje z Třince. Slezané prohráli teprve druhý z posledních deseti zápasů a nadále zůstávají v čele tabulky.

Boj o třetí pozici zvládla lépe Sparta, která nad Hradcem rychle vedla po trefách Klimka a Cingela 2:0. Jenže Mountfield se nevzdal a zásluhou dvou zásahů Jaroslava Kudrny dokázal v Holešovicích vyrovnat. Neradoval se ale příliš dlouho. O 56 sekund později vrátil domácím vedení Polášek a zkraje třetí třetiny další obránce Ďaloga upravil na 4:2. Východočeši už stihli jen zkorigovat stav, když se v 55. minutě prosadil Pláněk.

Holešovický celek trápí zranění forvardů Přibyla a Hlinky, v pátečním duelu mu tak vypomohl Josef Straka, který přišel do Sparty na střídavý start z Českých Budějovic.

Sparta přerušila Hradci jeho pětizápasovou šňůru výher.

Brno vyhrálo ve Zlíně, gól si připsal i Čiliak

Reprízu finále play off uplynulé sezóny ovládla Kometa. Brňané zadělali na tříbodový zisk v rozmezí 7. a 9. minuty, kdy postupně skórovali Hruška, Dočekal a Káňa. Berani se už o obrat snažili marně a po porážce 3:6 zůstávají nadále na chvostu tabulky. Za Kometu ještě nenastoupil Antonín Honejsek, posila z Oulu, který v minulé sezóně pomohl k mistrovskému titulu právě Zlínu.

Málo vídaný a hodně kuriózní gól padl v závěru druhé třetiny. Při signalizovaném vyloučení opustil zlínský gólman Libor Kašík svou svatyni. Roman Vlach v útočném pásmu hledal na modré někoho ze svých spoluhráčů, jenže marně. Puk prolétl celým hřištěm a skončil v opuštěné brance. Gól byl nakonec připsán brankáři Marku Čiliakovi, který se jako poslední dotkl kotouče.

Hokejová Tipsport extraliga, 15. kolo:
Litvínov - Plzeň 1:0
Branka: 51. Piroš.
Pardubice - Mladá Boleslav 3:8
Branky: 42. a 44. Benák, 27. T. Zohorna - 2. a 10. Pacovský, 7. a 28. D. Vrbata, 3. Mikulík, 32. Klimenta, 44. Výborný, 58. Hyka.
Olomouc - Třinec 5:4 v prodl.
Branky: 48. a 62. Hrňa, 12. Houdek, 16. Laš, 41. Cibák - 32. Žejdl, 39. Plíhal, 55. Trončinský, 60. Roth.
Zlín - Brno 3:6
Branky: 27. Balaštík, 40. Leška, 60. Tesařík - 7. J. Hruška, 8. Dočekal, 9. J. Káňa, 31. Vondráček, 40. Čiliak, 45. Čermák.
Sparta - Hradec Králové 4:3
Branky: 6. Klimek, 9. Cingel, 28. Polášek, 42. Ďaloga - 18. a 27. Kudrna, 56. Pláněk.
Předehráno ve čtvrtek
Vítkovice - Karlovy Vary 2:1 po sam. náj.
Liberec - Slavia 4:1

Reklama

Související témata: