Hlavní obsah

Duda vyřídil Indiány v oslabení. Chuť na Plzeň jsem měl, připustil karlovarský hokejista

Karlovy Vary

Karlovarský hokejový útočník Radek Duda měl proti Plzni, jejíž dres ještě loni oblékal, pořádnou motivaci a nemohl si ani přát víc, než souboj právě s ní rozhodnout vítězným gólem. I jeho zásluhou tak nakonec Energie vyhrála nedělní západočeské derby v Tipsport extralize 2:1.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Útočník Radek Duda vstřelil v duelu s Plzní druhý gól Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

V závěru první třetiny ve vlastním oslabení Duda pláchl obraně a propasíroval puk mezi gólmanovými betony. „Když ta šance je, tak proč nevystřelit," líčil Duda, jenž za skalp Škody slibil svačinku do kabiny. Radost měl i z rekordní návštěvy v KV Areně. „Přišlo téměř šest tisíc diváků, hrálo se v báječné kulise a chuť na Plzeň jsem měl, to nepopírám," mínil Duda.

Energie přitom na skalp západočeského rivala čekala od ledna 2013 a na vlastním ledě dokonce porazila Plzeň poprvé od září 2012. „V této sezóně jsme však doma hodně silní. Hlavně jsme chtěli mít dobrý vstup do utkání, to se povedlo" mínil Duda, podle nějž hodně pomohlo vedení už po 161 vteřinách.

„Po perfektním začátku jsme ve druhé třetině maličko vypadli z role a nechali Plzeň hrát. Nakonec z toho byl urputný boj, při němž jsme museli nechat na ledě úplně všechno, ale náskok jsme uhlídali," líčil autor vítězného gólu.

Na plzeňské straně se proti bývalým spoluhráčům chtěl vytáhnout brankář Lukáš Mensator, jenže srazila ho vlastní přemotivovanost. „Když člověk moc chce, není to asi úplně dobře," mrzelo gólmana, který byl v roce 2009 pilířem karlovarského tažení za titulem. V neděli ale vydržel ve hře jen dvacet minut, během prvního dějství propustil dvě z deseti střel. „Brankáře jsme se rozhodli střídat, abychom tým trochu vyburcovali, Mensi se nám zdál trochu nervózní," přiznal asistent plzeňského trenéra Michal Straka.

Reklama

Související témata: