Hlavní obsah

Slavia předvedla famózní obrat. Irgl zářil ve Vítkovicích, Kometa v závěru vydřela výhru nad Zlínem

jsv, škvSport.cz
Aktualizováno

Skvělý obrat se v úterní dohrávce 8. kola Tipsport extraligy podařil hokejistům pražské Slavie. Červenobílí prohrávali s Litvínovem brzy 0:3, šesti brankami ale výsledek překlopili na svoji stranu. Verva promarnila příležitost poskočit na první místo tabulky. Brno se po pouhých čtyřech dnech znovu utkalo s mistrovským Zlínem a stejně jako na ledě Beranů slavilo tříbodový zisk, tentokrát zvítězilo 4:3. Karlovým Varům se na hřištích soupeřů nedaří, v úterý podlehly domácím Pardubicím 3:6. Vítkovice prohrály s Třincem po trefách Zbyňka Irgla 0:2.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Vojtěch Němec (na snímku) uařídil výhru Komety nad Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Litvínov v O2 areně útočil na první místo tabulky a začal velmi slibně. Nejprve se poprvé v sezóně střelecky prosadil Šlégr, v 10. minutě přidal druhý gól Lukeš a o necelou minutu později Martynek upravil dokonce na 3:0! Vypadalo to na jasnou záležitost Severočechů, jenže v 16. minutě snížil Knot a na ledě se začaly dít velké věci.

V rozmezí 23. a 27. minuty sešívaní třemi zásahy otočili stav a v závěrečné části vedení ještě zvýraznili. Slavia přerušila šestizápasovou sérii porážek a posunula se na dvanáctou pozici. Litvínov ztrácí z druhé příčky na lídra z Třince čtyři body.

Němec zajistil Kometě tři body

V dohrávce 2. kola mezi Brnem a Zlínem, které bylo v září předčasně ukončeno kvůli mlze nad ledem, začala lépe Kometa. Ve 13. minutě si vybruslil před bránu obránce Hanzlík a Kašík poprvé inkasoval. Jenže radost domácích příznivců dlouho nevydržela. Časomíra ukrojila jen 22 vteřin, když Köhler vyrovnal.

Kometě pak vrátil vedení v polovině střetnutí Němec, a když ve 45. minutě Káňa zvýšil už na 3:1, zdálo se být o vítězi rozhodnuto. Jenže Berani s uzdraveným kapitánem Čajánkem v sestavě se nevzdali a v rozmezí 50. a 53. minutě dvoubrankové manko smazali. Vypadalo to, že zápas půjde do prodloužení, to ale odmítl v 58. minutě Vojtěch Němec. Ranou z kruhu překonal Kašíka a zajistil domácím tři body.

Kometa, za kterou ještě nenastoupila nová posila Antonín Honejsek, se v tabulce posunula na osmé místo. Mistrovský Zlín zaznamenal třetí porážku v řadě a je nadále poslední.

Irgl dvěma trefami zařídil výhru Třince

Ústředními postavami ocelářského derby mezi domácími Vítkovicemi a Třincem byli útočník Zbyněk Irgl a brankář Šimon Hrubec. Forvard Slezanů, který v minulosti hájil barvy ostravského klubu, vsítil oba góly hostů. Hrubec si zase připsal pátou vychytanou nulu v sezóně. Třinec si upevnil v tabulce vedoucí příčku. Ostravané prohráli po dvou výhrách za sebou a jsou předposlední.

Karlovým Varům se venku nedaří a potvrdily to i v Pardubicích. Svěřenci trenéra Zdeňka Venery, kteří prahli odčinit poslední domácí debkal s Mladou Boleslaví (3:8) rozhodli střetnutí v prostřední dvacetiminutovce. Čtyřmi asistencemi přispěl k triumfu Východočechů útočník Lukáš Radil. Energie prohrála na hřišti soupeře popáté v řadě.

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 2. kola:
Brno - Zlín 4:3
Branky: 28. a 58. V. Němec, 13. Hanzlík, 45. J. Káňa - 13. Köhler, 50. R. Vlach, 53. Leška.
Předehrávka 17. kola:
Vítkovice - Třinec 0:2
Branky: 9. a 32. Irgl.
Předehrávka 24. kola:
Pardubice - Karlovy Vary 6:3
Branky: 2. Nahodil, 7. Tybor, 22. Kolář, 30. Endál, 39. P. Sýkora, 60. T. Zohorna - 6. R. Hruška, 41. Kverka ml., 47. D. Hruška.
Dohrávka 8. kola:
Slavia - Litvínov 6:3
Branky: 16. Knot, 23. Krejčí, 25. Bednář, 27. Stránský, 45. Sklenář, 57. Vas - 8. Šlégr, 10. Lukeš, 11. Martynek.

Reklama

Související témata: