Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 5:4 PPSparta má pátou výhru v řadě, proti Karlovým Varům rozhodl Buchtele v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Tomeček 0 : 1
24. Hruška 0 : 2
32. Straka 1 : 2
36. Bahenský 2 : 2
39. Kumstát 3 : 2
40. Réway 4 : 2
42. Heizer 4 : 3
44. Harant 4 : 4
62. Buchtele 5 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Po čtyřgólovém obratu z druhé poloviny prostřední třetiny si sice hokejisté pražské Sparty nechali na začátku třetího dějství dvougólový náskok vzít, nakonec se ale výhry proti Karlovým Varům přeci jen dočkali. O výhře Holešovických 5:4 po prodloužení rozhodl vítězným gólem Buchtele. Sparta vyhrála už popáté za sebou, naopak Energie prohrála na kluzištích soupeřů šestý zápas v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sparťanští hokejisté slaví gól.

Článek

V minulém ročníku nevstřelila Energie v Holešovicích ve dvou zápasech jediný gól, teď na něj nepotřebovala ani tři minuty. Při přečíslení dvou na jednoho na sebe vzal zodpovědnost Vojtěch Tomeček a z pravého úhlu zamířil přesně do protějšího růžku Novotného branky. Hosté i v dalším průběhu byli aktivnější, lépe bruslili a hlavně v důrazu svého soupeře převyšovali.

Sparta se probudila až v polovině první třetiny a hned mohla srovnat. Rolinek při pokusu zasunout puk do sítě zpoza brány trefil tyč, dorážející Polášek pak nastřelil obránce Redlihse suplujícího na brankové čáře za gólmana Habala. Karlovy Vary pak Habalovou zásluhou přestály i tutovku Bahenského a v samém závěru první třetiny mohly naopak navýšit svůj náskok. Jenže Balánův pokus o forhendovou kličku v sólovém úniku Novotný přečetl.

Okénka ve sparťanské obraně však přibývala. Ve 23: minutě postupovali hned tři hosté na jediného obránce, na Vojtěcha Tomečka zívala zcela prázdná branka, trestuhodně ji ale minul. Dlouho to ale Karlovarské mrzet nemuselo, protože o minutu později potrestal špatnou Chlapíkovu rozehrávku Radim Hruška a bylo to 0:2.

Na čtyřgólový obrat Spartě stačilo devět vteřin

Dvougólové manko jakoby Spartu probudilo. Buchtele sice nejdřív v samostatném nájezdu se zakončením mezi Habalovy betony neuspěl, pak už však domácí zaveleli k obratu. Ve 32. minutě Josef Straka, jenž Spartě pomáhá formou střídavých startů z Českých Budějovic, po Kumstátově přihrávce zpoza branky snížil a za necelé čtyři minuty uniknuvší Bahenský nadvakrát srovnal. Pro oba útočníky šlo o první trefu v sezóně.

Sparta byla při chuti a ve 39. minutě už vedla. Pech vybídl od pravého mantinelu Kumstáta, jemuž k překonání Habala stačilo jen nastavit hůl. A karlovarský zmar vyvrcholil v samém závěru druhého dějství. Dorážející Réway uspěl jen pár desetinek vteřiny před druhou sirénou, což potvrdil i videorozhodčí. Stejně jako Straka s Bahenským mohl slovenský forvard slavit svůj první gól v sezóně. Čtyři sparťanské zásahy od sebe dělilo necelých devět minut...

Jenže druhá přestávka přišla Západočechům náramně vhod. Nepodařenou druhou polovinu prostřední části hry hodili za hlavu a do třetího dějství vstoupili náramně. Nejdřív ve 42. minutě uplatnil Heizer důraz na brankovišti a snížil a o minutu a půl později Harant nenápadným nahozením od modré skóre srovnal.

Ve zbytku třetí třetiny už gól nepadl, a tak rozhodlo prodloužení. V čase 61:39 vystřelil domácím bod navíc Buchtele.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 5:4 PP (0:1, 4:1, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 32. J. Straka (Kumstát), 36. Bahenský (Pech), 39. Kumstát (Pech), 40. Réway (Pech, J. Mikuš), 62. Buchtele (Réway) - 3. V. Tomeček (Šmach), 24. R. Hruška (Koblasa), 42. Heizer (D. Hruška, Redlihs), 44. Harant. Rozhodčí: R. Čech, Souček - Zavřel, L. Kajínek. Vyloučení: 3:4, navíc Réway (Sparta) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 4329.
Sparta: F. Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, Piskáček, Polášek, Hrbas, Barinka, od 21. navíc Švrček - Kumstát, Pech, Rolinek - Bahenský, J. Straka, Buchtele - Réway, Cingel, Sabolič - A. Chlapík, Volek, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, Redlihs, J. Tomeček, Šmach, Deyl, T. Dvořák - Duda, Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Skuhravý, Heizer - V. Tomeček, Balán, R. Pšurný - Koblasa, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín