Hlavní obsah

Litvínov se s Francouzem v bráně vrátil na vítěznou vlnu, Sparta zlomila mizérii. Brno dál jede, u dna zůstal Zlín

Praha
Aktualizováno

Ze zlínské snahy opustit poslední místo hokejové extraligy není zatím nic. Poslední mistr prohrál ve 22. kole doma s Plzní 2:3 po nájezdech. Vítkovice, které mohly spadnout na dno, navíc zvítězily v duelu s Pardubicemi 3:2. V dalších utkáních Sparta vyhrála v Liberci 6:3. Rychle otevřela skóre Olomouc proti Litvínovu, který ale stačil otočit na 3:1 a nakonec vyhrál 5:4. Nenechal tak výrazněji odskočit vedoucí Třinec, který ve čtvrteční předehrávce zvítězil v Hradci Králové 5:1. V dalších dnešních zápasech Brno zvládlo střetnutí proti Varům (2:1), pokračuje tak ve famózní sérii. Mladá Boleslav vyhrála na Slavii 6:2.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Pavel Francouz se po zranění znovu objevil v litvínovské brance a vrátil se s týmem na vítěznou vlnu.

Článek
Fotogalerie

Druhý Litvínov se po dvou porážkách v řadě vrátil na vítěznou vlnu, pomohl k tomu i uzdravený Pavel Francouz, který se opět objevil v brance. Hanáci oplývali v minulých kolech slušnou formou, z posledních devíti zápasů vyhráli hned sedmkrát a dobře začali i tentokrát. Na jejich vedoucí branku ale Severočeši vcelku rychle odpověděli vyrovnáním a dalšími zásahy. Přestřelku nakonec hosté dovedli do vítězného konce. Vedoucímu Třinci se přiblížili na dva body.

Vrátivší se Olesz pomohl i asistencí

Vítkovice v souboji týmů, kterým se aktuálně příliš nedaří, přivítaly Pardubice. Východočeši zažívají na ledě soupeřů velkou mizérii. Znovu se jim nevedlo. Ostravané na ně vletěli velmi rázně, dvakrát se trefili z přesilovky, Pardubice odpověděly až na třetí zásah domácích. Mocný finiš vyrovnání nepřinesl.

Asistencí na první gól ozdobil návrat do vítkovické sestavy Rostislav Olesz. Bronzový medailista z olympiády v Turíně v ní absentoval pět týdnů kvůli nataženým postranním vazům v koleni a zmeškal jedenáct kol.

Zlín zvítězil ve třech z posledních čtyř utkání a teoreticky mohl dnes na úkor Vítkovic opustit poslední místo v tabulce. Jenže z plánu sešlo už vítězstvím Ostravanů. Plzeňští navíc dotáhli utkání k výhře po nájezdech 3:2.

Kometa jede, už desetkrát za sebou dokázala bodovat, z toho osmkrát vyhrála. Nyní Brňané zdolali Karlovy Vary. Energie venku prohrála podeváté v řadě, naposledy se z triumfu radovala 30. září v Liberci. Poslední tři vzájemné duely s Kometou sice Karlovarští ovládli, zlobili i tentokrát, ale Brňané nakonec nezaváhali a v závěru strhli brankou Němce v oslabení vedení na svoji stranu. V tabulce povyskočili na čtvrté místo.

Červenobílí propadli

Pět zápasů marně čekala na plný bodový zisk Sparta. Bilanci zlomila jasnou výhrou v Liberci. Bílí Tygři se museli obejít bez Jána Lašáka. Slovenský gólman měl automaticky zastavenou činnost na jedno střetnutí po trestu ve hře z nedělního duelu v Pardubicích. Schwarz inkasoval už ve druhé minutě. A pak ještě pětkrát. Sparta měla utkání pod kontrolou, dál je třetí.

Slavia z posledních šesti duelů pětkrát vyhrála a získala čtrnáct bodů. Dnes ale červenobílí propadli s Mladou Boleslaví, která v neděli utnula sérii pěti porážek, když doma přehrála Hradec Králové. Teď si ostře vyšlápla na Pražany. Ti doma nezabránili debaklu 2:6 a pustili svého dnešního soupeře v tabulce před sebe na deváté místo.

Dvaadvacáté kolo bylo rozehráno ve čtvrtek, vedoucí Třinec zvítězil 5:1 v Hradci Králové.

Hokejová Tipsport extraliga, 22. kolo:
Vítkovice - Pardubice 3:2
Branky: 3. Svoboda, 13. Svačina, 29. Szturc - 31. Sýkora, 50. Radil
Zlín - Plzeň 2:3 po nájezdech
Branky: 36. Veselý, 53. Kubiš - 38. Přikryl, 40. Johnson, rozhodující nájezd Sýkora
Brno - Karlovy Vary 2:1
Branky: 17. Kuboš, 56. Němec - 20. Bičánek
Liberec - Sparta 3:6
Branky: 36. Filippi, 38. Urban, 54. Bakoš - 2. a 45. Cingel, 21. Hlinka, 34. Reway, 37. Pech, 51. Polášek
Slavia - Mladá Boleslav 2:6
Branky: 48. Bednář, 54. Sklenář -  20. a 28. Broš, 22. Klimenta, 23. Musil, 40. Jarůšek, 49. Stříteský
Olomouc - Litvínov 4:5
Branky: 1. Buc, 26. Knotek, 40. Skrbek, 41. Cibák - 20. a 44. Jánský, 7. Písařík, 13. Majdan, 46. Hübl
Předehráno ve čtvrtek:
Hradec Králové - Třinec 1:5

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice