Hlavní obsah

Třinec prohrál s rozjetou Kometou a pustil do čela tabulky Litvínov. Slavia opět dostala šest gólů

Praha
Aktualizováno

Změna v čele v tabulky! To je klíčový fakt plynoucí z výsledků 23. kola extraligy. Třinecké hokejisty na první příčce střídá Litvínov. Šlágr kola mezi dosud vedoucím Třincem a čtvrtým Brnem skončil výhrou hostů 3:2. Naděje domácích v závěru vykřesal Klepiš, při přesilovce pěti proti třem korigoval, ale na víc už se nezmohli a pustili do čela tabulky Severočechy. Ty sice v úvodu zaskočily Vítkovice, ale Litvínovští doma zápas otočili a vyhráli 3:2. Sparta v úvodním utkání kola vyhrála nad Pardubicemi 4:2 a udržela třetí příčku před rozjetým Brnem, které zabodovalo pojedenácté v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Vojtěch Němec z Brna a Martin Adamský z Třince.

Článek
Fotogalerie

Brno dobře začalo i v Třinci, Klepiš coby čerstvá posila domácích prohrál vhazování a Ton udeřil hned v první minutě. Trefa z 11. sekundy je nejrychleji vstřeleným gólem Komety v extralize.

Klepiš pouze korigoval

Domácí sice srovnali, ale Čiliak v brněnské bráně byl dál k nepřekonání. Přesilové hry pro ně nebyly výhodou. A Burian navíc znovu zařídil vedení Komety, Ostřížek pak nedal trestné střílení, ale Hruška přece jen navýšil na 3:1 pro hosty. Klepiš v 54. minutě snížil. Třinecké vedení v tabulce ale vzalo za své.

Dosud druhý Litvínov využil výhodu domácího prostředí, porazil Vítkovice, které po dvou porážkách zaznamenaly v minulém dějství vítězství nad Pardubicemi. I tentokrát si užívaly vedení. Při početní převaze ve druhé třetině ale domácí otočili, ve třetí navýšili vedení a hosté už jen korigovali, i když šancí měli vícero.

Slavia neodčinila debakl, utrpěla další

Sparta ukončila sérii tří domácích porážek, Pardubice počtvrté za sebou nebodovaly, ale o pozici v elitní šestce zatím nepřijdou. V Holešovicích Východočeši dokázali v první třetině vyrovnat, ve druhé ještě korigovali dvoubrankové vedení, ale domácí je v posledním dějství Buchtelem, který právě v Pardubicích hokejově vyrostl, definitivně srazili do kolen.

Zlín se výhrou po nájezdech (3:2) v souboji z celků z dolních pater tabulky příblížil svému dnešnímu soupeři - Karlovým Varům. Zlínští v první třetině vedli, nakonec ale museli dotahovat a dokázali ovládnout i nájezdy. Rozhodl Köhler. Domácí prohráli počtvrté za sebou, Zlín pro změnu počtvrté bodoval.

Slavia na ledě Hradce Králové neodčinila domácí debakl (2:6) s Boleslaví, i od Východočechů dostala šest gólů a spadla na jedenácté místo. Hradečtí uspěli po dvou nezdarech, čisté konto poprvé v sezóně udržel brankář v tabulce pátého Mountfieldu Pavel Kantor.

Všechny góly padly při přesilovkách

Namlsaní Boleslavští hráli doma s Olomoucí, která minule nezvládla přestřelku s Litvínovem. Středočeši zažili famózní první třetinu - 3:0. Ve třetí - opět při přesilovce - přidali už čtvrtý gól. Hosté v závěru jen dvěma zásahy snížili. Jak jinak v tomto souboji nováčků než při početní převaze...

Domácí ale kromě výhry 4:2 zaznamenali i ztrátu: Broše drsně srazil Dlouhý. Výsledkem je v této sezóně již opakovaný otřes mozku mladoboleslavské opory.

Plzeň si doma poradila s Libercem 3:1 a přeskočila ho v tabulce, je devátá. Západočeši získali tři body po třech utkáních. Liberečtí podruhé za sebou prohráli.

Hokejová extraliga - 23. kolo:
Sparta - Pardubice 4:2
Branky: 9. Rolinek, 17. Cingel, 26. Sabolič, 54. Buchtele - 11. Ščotka, 34. Špaček
Karlovy Vary - Zlín 2:3 po nájezdech
Branky: 38. Duda, 45. Balán - 30. Jakub Svoboda, 27. Holík, rozhodující nájezd Köhler
Mladá Boleslav - Olomouc 4:2
Branky: 1. Výborný, 4. Hruška, 16. Lenc, 47. Stříteský - 59. Patera, 60. Herman
Litvínov - Vítkovice 3:2
Branky: 35. Šrámek, 37. Ručinský, 54. Zeman - 9. Kucsera, 56. Svačina
Hradec Králové - Slavia 6:0
Branky: 53. a 58 Červený, 21. Mertl, 39. Dej, 45. Beránek, 51. Troliga,
Třinec - Brno 2:3
Branky: 26. Rufer, 54. Klepiš - 1. Ton, 39. Burian, 47. Hruška
Plzeň - Liberec 3:1
Branky: 17. Johnson, 21. Indrák, 20. Balej - 26. Urban

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín