Hlavní obsah

Třinec - Brno 2:3Klepiš se v Třinci uvedl gólem. Oceláři ale nestačili na Brno, které bodovalo pojedenácté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Ton 0 : 1
26. Rufer 1 : 1
39. Burian 1 : 2
47. Hruška 1 : 3
54. Klepiš 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince podlehli v utkání 23. kola nejvyšší soutěže Brnu 2:3 a v čele extraligové tabulky je znovu vystřídal Litvínov. Jejich prohru neodvrátil ani gól čerstvé posily Jakuba Klepiše. I díky jedné trefě nejlepšího ligového střelce Petra Tona Kometa pojedenácté v řadě dokázala zabodovat. Naopak nová Werk ztrácí své kouzlo z úvodu sezóny a Oceláři v ní prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký Jakub Klepiš v zápase s Brnem.

Článek

Klepiš se postavil do první řady namísto zdravotně indisponovaného Krepse, který se lehce zranil v předzápasovém rozbruslení, ale start v novém angažmá mu pořádně zhořkl. Domácí zaspali nástup, Ton se protáhl po pravém křídle a už v jedenácté sekundě zblízka puk poslal pod horní tyčku.

Oceláři v rámci listopadové akce Movember nastoupili v růžových dresech, ale růžově se pro ně zápas zdaleka nevyvíjel. S brněnskou obranou středního pásma se nevyrovnávali snadno. Gól hosté nabídli Adamskému chybou v rozehrávce, ale Čiliak jeho ránu lapil. Třinec si největší šance v první třetině paradoxně vytvořil v jediném oslabení na konci úvodní dvacetiminutovky, ale Adamský ani Rákos z nich nic nevytěžili.

Oceláři ve druhé části přeskupili sestavu a kouč Jiří Kalous složil superútok s Klepišem, Polanským a Adamským, který mohla ve 22. minutě i srovnat, ale proti Polanskému vytáhl zázračný zákrok Čiliak. Do sítě nakonec o čtyři minuty nato prošla střela, která gólově vůbec nevypadala. Ruferovo bekhendové nahození ale nešťastně tečoval před vlastním brankářem Kuboš.

Kometa ani pak od svého nepříjemného stylu neupustila. Domácí sice měli více ze hry, ale výraznější příležitosti soupeř. Hruška z velké blízkosti v časové tísni trefil jen Hrubce a Němec po úniku v přečíslení zase Hrubcův levý beton. Ostřížek ve 43. minutě promarnil i trestné střílení za Noskovo hození holí, trefil tyčku. Rychlé kontry ale hostům nakonec kýžené ovoce přinesly. Hruška si po brejku efektně zasekl obránce a švihem zavěsil pod břevno.

Třinecké naděje vzkřísil premiérovou trefou v přesilovce pět na tři Klepiš, ale to bylo z jejich strany všechno. Závěrečnou power play pokazila chyba při střídání a Brno dohrálo koncovku v třineckém pásmu.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. Rufer (Žejdl, M. Doudera), 54. Klepiš (Roth, Trončinský) - 1. P. Ton (V. Němec, Kempný), 39. Burian (Dujsík, Hanzlík), 47. J. Hruška (Vondráček, Ptáček). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Frodl, Charvát. Vyloučení: 6:8, navíc L. Čermák (Brno) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4620.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Nosek, Trončinský, Matyáš, M. Doudera, Galvas - Hrňa, Klepiš, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Rufer, Žejdl, Rákos - Jašek, M. Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Reklama

Související témata: