Hlavní obsah

Třinec deklasoval Slavii a jde do čela, Zlín už není poslední. Vítězná série Komety skončila

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince zvítězili ve 24. kole hokejové Tipsport extraligy na ledě pražské Slavie 6:2 a vystřídali na čele tabulky Litvínov, který prohrál v Liberci 3:4 po samostatných nájezdech. Z posledního místa se po pěti kolech odpoutal po výhře 4:2 nad Hradcem Králové Zlín. Na extraligové dno místo něj spadly Vítkovice. Ty proti Spartě prohospodařily dvougólový náskok a padly 2:3 po nájezdech. Pětizápasovou vítěznou sérii Brna ukončila Mladá Boleslav, která na ledě Komety uspěla 3:2 a počtvrté v řadě naplno bodovala. Plzeň vyhrála v Olomouci 4:3 po prodloužení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký útočník Jakub Klepiš (druhý zleva) oslavuje se spoluhráči druhý gól v síti Slavie.

Článek
Fotogalerie

Už pošesté za sebou podlehly doma Vítkovice Spartě, tentokrát 2:3 po samostatných nájezdech. Přitom Ostravané nezačali vůbec špatně, po gólech Svačiny s Hunou vedli ve druhé třetině o dvě branky. Jenže ještě v prostřední třetině hosté srovnali, brankáře Maxwella, který je ve Vítkovicích na zkoušku a dnes si odbyl premiérový zápas, překonali Piskáček s Hlinkou. V samostatných nájezdech uspěl jako jediný Réway, čímž zajistil Holešovickým už sedmou venkovní výhru v řadě.

Zlín díky výhře 4:2 nad Hradcem bodoval už popáté za sebou, naplno ale poprvé od 18. kola. Úřadující mistři se odlepili po pěti kolech od extraligového dna, na které spadly vinou horšího skóre Vítkovice. Berani šli v úvodu zápasu rychle do dvougólového vedení, Východočeši ale následně v rozmezí 22 vteřin srovnali. Ještě v první třetině ale vrátil domácím vedení Ondráček, konečnou podobu pak dal výsledku Čajánek. Mužstvo Mountfieldu vyšlo na kluzištích soupeřů už popáté v řadě bodově naprázdno.

Slavia potřetí za sebou dostala šest gólů

Plzeň uspěla 4:3 po prodloužení na ledě Olomouce a svého úterního soupeře díky lepšímu skóre vystřídala na osmém místě. Hanáci sice otočili nepříznivý průběh z 0:2 na 3:2, v 57. minutě však srovnal Indrák a v první minutě prodloužení zajistil Západočechům bod navíc Moravčík. Zatímco Škodovka poprvé v sezóně zvítězila potřetí za sebou, Mora potřetí v řadě prohrála.

Už potřetí za sebou inkasovala Slavia šest branek a Třinci podlehla 2:6. Slezané vyhráli venku už počtvrté v řadě a vystřídali Litvínov na čele tabulky. Třinec za tříbodovou výhru nakročil během prvních jedenácti minut, po kterých vedl 3:0 a ve zbytku duelu si náskok s poklidem hlídal. První gól v dresu Slezanů si připsal Jakub Klepiš, slávistický odchovanec, jenž s červenobílými v minulosti získal dva mistrovské tituly. Oceláři sešívaným už v osmém vzájemném zápase v řadě nedovolili získat ani bod.

Boleslav skórovala v Brně dvakrát v oslabení

Litvínov sice vedl v Liberci 2:0 a 3:2, jenže nakonec bere jen bod za prohru 3:4 po nájezdech. Bílé Tygry zachránil vyrovnávacím gólem na 3:3 necelé tři minuty před koncem základní hrací doby Vampola a v dovednostní disciplíně se pak jako jediný prosadil Radivojevič.

Brněnská Kometa vyšla po jedenáctizápasové sérii bodově naprázdno, když doma podlehla 2:3 Mladé Boleslavi. Středočechy poslal do vedení ve druhé třetině gólem v oslabení Látal, na začátku třetího dějství rovněž při oslabení zvýšil Robar a za dalších 38 vteřin přidal třetí gól hostů znovu Látal. Brňané pak už stačili dvěma zásahy jen snížit. Boleslav naplno bodovala počtvrté za sebou.

Kolo bylo předehráno 28. října, Pardubice doma zvítězily 6:3 nad Karlovými Vary.

Hokejová Tipsport extraliga - 24. kolo:
Vítkovice - Sparta 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 18. Svačina, 28. Huna - 30. Piskáček, 40. J. Hlinka, rozh. nájezd Réway.
Zlín - Hradec Králové 4:2
Branky: 4. Roman Vlach, 8. J. Svoboda, 15. Ondráček, 29. Čajánek - 11. Kukumberg, 12. Vantuch.
Olomouc - Plzeň 3:4 v prodl.
Branky: 30. Rác, 43. Zuzin, 53. Buc - 9. Kadlec, 18. Mozík, 57. Indrák, 61. Moravčík.
Liberec - Litvínov 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 27. Valský, 36. Bartek, 58. Vampola, rozh. nájezd Radivojevič - 5. Hanzl, 25. Jurčík, 47. Pavlík.
Slavia - Třinec 2:6
Branky: 12. Poletín, 45. Tomica - 6. a 8. Hrňa, 11. Dravecký z trestného střílení, 23. Orsava, 30. Klepiš, 53. M. Růžička.
Brno - Mladá Boleslav 2:3
Branky: 51. Čermák, 60. Kempný - 28. a 42. M. Látal, 42. Robar.
Předehráno 28. října
Pardubice - Karlovy Vary 6:3

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín