Hlavní obsah

Šlágr kola pro Litvínov, k výhře nad Spartou pomohl gólem i navrátilec Petružálek. Mistr znovu na chvostu

Praha
Aktualizováno

Devět gólů ozdobilo šlágr 25. kola Tipsport extraligy, v němž hokejisté Litvínova zdolali Spartu na svém ledě 6:3. Severočeši si upevnili druhé místo v tabulce a soupeři bodově odskočili. Pěti body za dvě trefy a tři asistence se blýskl Viktor Hübl, při svém comebacku se na výhře gólově podílel i další útočník Jakub Petružálek. Pozici lídra soutěže dál drží Třinec po výhře 6:2 nad mistrem ze Zlína, jenž při triumfu Vítkovic v Mladé Boleslavi (5:3) znovu klesl na dno tabulky. Rozjetá Plzeň vyhrála počtvrté v řadě, aktuální formu Západočechů odnesly Pardubice (5:1). Nováček z Olomouce zvítězil na ledě Hradce Králové 4:1 a Karlovy Vary se po vítězství 5:3 nad Libercem na soupeře bodově dotáhly.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Robin Hanzl (uprostřed) se raduje z vítězné branky svého celku.

Článek
Fotogalerie

V Litvínově skončila série sedmi venkovních výher Sparty za sebou. Pražané přitom začali skvěle, přesilovky přetavili ve dvougólové vedení, později ještě vedli 3:2. Jenomže při Hlinkově vyloučení smazal ztrátu střelou z levého kruhu Petružálek, jenž následně nahrál i na vítěznou trefu Robinu Hanzlovi. Severočechy při závěrečném náporu hostí podržel reprezentační brankář Francouz a do prázdné branky pojistil náskok dvěma trefami Hübl.

Zlín v prvním měření hokejistům Třince gól nedal, tentokrát se už po 42 vteřinách trefil Ondřej Veselý. Pak však Roman Vlach neproměnil trestné střílení a domácí ve druhém dějství zápas otočili. Závěr už byl jejich exhibicí. Gól a tři asistence si připsal Jakub Klepiš, který si tak udržuje průměr takřka tří bodů na utkání.

Nedaří se Pardubicím, tým z města perníku nebodoval už popáté za sebou. V Plzni rozhodli domácí o svém přesvědčivém vítězství 5:1 nad Východočechy už v první třetině, kdy dvakrát skórovali. Čisté konto pokazil plzeňskému brankáři Machovskému až v posledním dějství při přesilové hře Petr Čáslava.

Nováček ukončil sérii porážek

Minulostí je čtyřzápasová vítězná série Mladé Boleslavi. Hosté z Vítkovic uspěli po předešlých dvou prohrách a výhrou 5:3 se odpoutali z posledního místa tabulky. Domácí sice mohutně dotahovali a zásluhou Kubici a Musila dokázali snížit na 3:4, ale při závěrečné hře bez brankáře vítkovický Svoboda potvrdil výhru hostů.

Úžasné vzepětí sil - ovšem rovněž bez konečného bodového efektu - předvedl také Liberec. Na ledě Karlových Varů ve třetí třetině smazal tříbrankové manko, ale Radim Hruška svým druhým zásahem v zápasu rozhodl a výhru pečetil do prázdné branky Radek Duda. Domácí ukončili sérii čtyř porážek, tři body získali po osmi zápasech.

Hradec Králové neuspěl ve čtvrtém z posledních pěti duelů, podlehl na vlastním ledě Olomouci 1:4. Extraligový nováček naopak ukončil sérii tří porážek a oplatil Východočechům prohru z úvodního duelu v sezóně.

Pětadvacáté kolo bude dohráno v úterý zápasem pražské Slavie s brněnskou Kometou.

Hokejová Tipsport extraliga - 25. kolo:
Třinec - Zlín 6:2
Branky: 28. a 56. Roth, 11. Adamský, 40. Klepiš, 53. Dravecký, 55. Rufer - 1. Veselý, 33. Žižka
Mladá Boleslav - Vítkovice 3:5
Branky: 32. a 56. P. Musil, 53. Kubica - 9. Vandas, 26. Roman, 49. Húževka, 50. Kolouch, 60. T. Svoboda
Plzeň - Pardubice 5:1
Branky: 1. Johnson, 15. Mozík, 38. Lev, 50. Indrák, 54. Simon - 47. Čáslava
Litvínov - Sparta 6:3
Branky: 60. a 60. V. Hübl, 26. Kubát, 37. Ručinský, 40. Petružálek, 51. Hanzl - 18. Réway, 22. Sabolič, 38. Klimek
Hradec Králové - Olomouc 1:4
Branky: 23. Šimánek - 5. Matai, 38. Marosz, 50. J. Knotek, 60. Herman
Karlovy Vary - Liberec 5:3
Branky: 36. a 53. R. Hruška, 32. a 60. Duda, 4. Balán - 42. Vampola, 44. Valský, 51. Bartek
Utkání Slavia - Brno se hraje 2. prosince

Reklama

Související témata: