Hlavní obsah

Plzeň přestřílela Litvínov. Sparta vyhrála v prodloužení, Pardubice otočily duel v Boleslavi

Aktualizováno

Hokejisté Třince si v nedělním utkání 28. kola Tipsport extraligy poradili doma s Olomoucí 5:1 a upevnili si první místo v tabulce. Litvínov dokázal v Plzni smazat čtyřbrankovou ztrátu, nakonec ale podlehl domácím Indiánům 5:6 v prodloužení. Dramatický duel rozhodl Ján Sýkora, jenž zaznamenal hattrick. Brno zásluhou Kempného s Tonem zdolalo Zlín 2:0. Karlovy Vary porazily ve svém hájemství Vítkovice 2:0. Sparta zvítězila na ledě Hradce Králové 3:2 v prodloužení. Pardubice otočily třemi góly v prostřední dvacetiminutovce duel v Mladé Boleslavi a nakonec vyhrály 4:2.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňští útočníci Jan Schleiss (vlevo) a Ján Sýkora slaví gól v síti Litvínova.

Článek
Fotogalerie

Olomouc přicestovala na led lídra z Třince posilněna třemi výhrami v řadě a v úvodní dvacetiminutovce favorita trápila. Ve 12. minutě otevřel skóre Matai, jenže zkraje druhé třetiny přišel velký obrat Ocelářů. Nejprve srovnal Orsava, který vstřelil 10. gól Třince v oslabení v této sezóně. Ve 24. minutě otočil stav bývalý útočník Kohoutů Hrňa a o dvě minuty později Adamský zvýšil na 3:1.

Slezané se už o tříbodový zisk nenechali připravit a své vedení v závěrečné části ještě zvýraznili. Podruhé v utkání se trefil Adamský a výsledek zpečetil v 57. minutě Rákos.

Svěřenci trenéra Kalouse využili v utkání tři přesilovky. V nejvyšší soutěži vyhráli čtyři z posledních pěti utkání a před druhým Litvínovem mají v tabulce tříbodový náskok.

Sýkora hattrickem sestřelil Litvínov

Na Oceláře dotírající Verva si totiž v neděli připsala do tabulky jen jeden bod. A to mohla odjet s Plzně úplně s prázdnou. Hanzl sice rychle otevřel skóre, Indiáni ale stav otočili a na ledě začali střelecky koncertovat. V polovině střetnutí vedli po čtyřech využitých přesilovkách 5:1 a vypadalo to na pořádný debakl.

Jenže žlutočerní nesložili zbraně a manko postupně začali stahovat. Ještě v prostřední části snížil Jánský a na začátku třetí třetiny Gerhát upravil na 3:5. Šok pro domácí příznivce přinesla 49. minuta. Nejprve se podruhé v utkání prosadil v početní výhodě Jánský a za dalších 22 vteřin Martynek srovnal na 5:5!

Zápas tak šel do prodloužení, které trvalo jen 43 sekund. Sýkora v přesilovce završil hattrick a vystřelil Plzeňským bonusový bod.

Duda zařídil výhru Varů

Dvě třetiny kralovali v Karlových Varech oba brankáři. Čekání na první gól ukončil ve 44. minutě Duda, jenž skrytou střelou využil početní výhodu. Vítkovice se snažily o vyrovnání, v závěru to zkusily při hře bez gólmana, Duda však v přečíslení naservíroval puk Vachovcovi a ten do prázdné klece zpečetil triumf Energie. Lázeňský tým porazil Vítkovice poprvé v sezóně. Brankář Habal kryl 48 střel soupeře a těšil se z premiérové nuly v nejvyšší soutěži.

Západočeši díky lepšímu skóre přeskočili svého nedělního soupeře v tabulce, momentálně jim patří jedenáctá pozice. Ostravané jsou dvanáctí.

Čiliak nedovolil Beranům skórovat

Antonín Honejsek poprvé nastoupil proti Zlínu, kterému v loňském ročníku pomohl k mistrovskému titulu. Hvězdou střetnutí se však stal někdo jiný. A sice Marek Čiliak, který v brance Komety zářil. Zastavil 21 střel Beranů a vychytal druhou nulu v sezóně.

Brno nasměroval k vítězství ve 37. minutě Kempný a tříbodový zisk zpečetil ve 48. minutě kanonýr Ton.

Hlinka rozhodl v Hradci

Sparta vedla po čtyřiceti minutách hry v Hradci Králové po trefách Buchteleho a Pecha 2:0. Mountfield ovšem ve 44. minutě k velké radosti domácích fandů vyrovnal. Nejprve rozvlnil síť Mertl a o 46 sekund později Slovák dělovkou v přesilovce nedal Novotnému šanci. Pražané se ale nakonec přece jen dočkali výhry, po 41 vteřinách prodloužení zajistil hostům dva body Hlinka.

Mladá Boleslav si proti Pardubicím vypracovala v první třetině dvougólový náskok, o který ale po pauze přišla. Východočeši otočili duel v rozmezí 23. a 35. minuty, dvakrát se přitom prosadil Petr Sýkora a jednou Radil. Druhý jmenovaný navíc ve 44. minutě přidal čtvrtý gól hostů. Pardubičtí přerušili šňůru venkovních porážek. Na kluzišti soupeře vyhráli poprvé od 17. října.

Hokejová Tipsport extraliga, 28. kolo:
Třinec - Olomouc 5:1
Branky: 26. a 42. Adamský, 21. Orsava, 24. Hrňa, 57. Rákos - 12. Matai.
Karlovy Vary - Vítkovice 2:0
Branky: 44. Duda, 60. Vachovec.
Plzeň - Litvínov 6:5 v prodl.
Branky: 16., 40. a 61. J. Sýkora, 10. Jeřábek, 40. Simon, 31. Mozík - 34. a 49. Jánský, 49. Martynek. 2. Hanzl, 42. Gerhát.
Brno - Zlín 2:0
Branky: 34. Kempný, 48. Ton.
Hradec - Sparta 2:3 v prodl.
Branky: 44. Mertl, 44. Slovák - 10. Buchtele, 35. Pech, 61. Hlinka.
Mladá Boleslav - Pardubice 2:4
Branky: 15. Jiránek, 16. Lenc - 23. a 35. P. Sýkora, 25. a 44. Radil.
Zápas mezi Slavií a Libercem se hraje 2. ledna 2015 od 18:15.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice