Hlavní obsah

Konečně jsme odehráli zápas bez chyb, oddechl si karlovarský kouč Mlejnek

Po zápase v Litvínově si trenér karlovarských hokejistů Karel Mlejnek posteskl, že jeho svěřenci prohráli řadu předešlých utkání nešťastným způsobem o gól, nebo o dva, když inkasovali při power play do prázdné branky. A přál si, aby se situace brzy otočila ve prospěch Západočechů. Tužba se mu splnila už v následujícím duelu s Vítkovicemi, který hráči Energie dovedli po poctivém a soustředěném výkonu k vítězství 2:0.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Trenér karlovarských hokejistů Karel Mlejnek během utkání s Vítkovicemi.

Článek

„Byl to podobně vyrovnaný souboj jako všechny ostatní, naštěstí jsme z něj vyšli vítězně. Těší mě vychytané čisto konto brankáře Habala. Bereme ho jako pozitivní impuls pro něj i celý tým," oddechl si Karel Mlejnek.

„Náš herní projev není celkově špatný. Většinou nás srazily individuální chyby, kterých jsme se proti Vítkovicím už vyvarovali. Samozřejmě cítíme tlak soupeřů ze spodku tabulky. Ale solidním způsobem jsme odehráli první půlku základní části se ziskem šestnácti a patnácti bodů v první a druhé čtvrtině. Jsme rádi, že jsme brzy přidali další tři body, takže nejsme úplně dole a trošku jsme odskočili od posledního místa. Při vyrovnanosti ligy je znát každé zaváhání, kterému se chceme dál vyhnout," zamyslel se trenér.

Karlovarští mají ve svých řadách zkušené borce, jako jsou Duda, D. Hruška, Skuhravý, Sičák, Harant, Redlihs, Bičánek i další, ale i nastupující mládí. „Nemůžeme si stěžovat, že by předpokládané opory nedováděly maximum. Zároveň postrádáme hokejisty ze střední hráčské generace, kteří by měli být také hybnou silou kádru," uvažoval kouč.

Tým Energie představil v minulých dnech dvě nové posily - mladý obránce Petr Šidlík přišel na zkoušku z Dukly Jihlava a protřelý útočník Tomáš Micka na hostování do konce sezóny z pražské Slavie.

„Šidlíkovo působení zhodnotíme do čtrnácti dnů. Micka má přinést do týmu patřičný důraz v útočné fázi. Hrál za nás už ve druhé půlce loňské sezóny," stručně se Mlejnek vyjádřil na adresu nových hráčů v sestavě.

Reklama

Související témata: