Hlavní obsah

Vedoucí Třinec ovládl šlágr v Litvínově. Plzeň rozhodla derby v prodloužení, mizérie Slavie trvá

Aktualizováno

Kompletních sedm zápasů mělo na programu páteční 29. kolo hokejové Tipsport extraligy. Šlágr v Litvínově vyhrál lídr z Třince 5:3. Verva tak nevyužila šanci dotáhnout se na první místo, na které teď naopak ztrácí z druhého místa šest bodů. Poslední příčka dál patří Slavii, která podlehla v Pardubicích 1:4 a připsala si osmou porážku za sebou. Předposlední Zlín naopak zabral v Olomouci, kde vyhrál 3:1. Rozjetá Plzeň po velkém dramatu porazila v derby Karlovy Vary 4:3 v prodloužení a v tabulce už je pátá. Třetí Sparta porazila nováčka z Mladé Boleslavi 4:1, čtvrté Brno pak prohrálo 2:3 po samostatných nájezdech ve Vítkovicích. Liberec vydřel těsnou výhru 1:0 nad Hradcem Králové.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Třince se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Šlágr kola nabídl mimořádně napínavou podívanou se špatným koncem pro domácí Vervu. Ta prohrávala s Třincem po dvou brankách Erika Hrni 0:2, domácí ale i díky gólu v oslabení a využité přesilovce pět na tři duel otočili. Třinec však průběh utkání znovu strhl na svoji stranu třemi góly v závěrečné části, vítěznou trefu zaznamenal navrátilec z finského Pelicans Lahti Josef Hrabal. Oceláři tak zvítězili nad Litvínovem poprvé v sezóně a radují se z páté výhry z posledních šesti utkání.

Pořádné nervy si užili i fanoušci v Plzni. Indiáni se ujali vedení 2:0, jenže hosté dvě minuty před koncem zásluhou druhé branky Balána v utkání otočili stav na 3:2. V poslední vteřině pak ale při power play zařídil domácím Johnson prodloužení, v něm pak vystřelil výhru Lev. Plzeň tak slaví osmou výhru v devátém zápase a posun už na pátou příčku tabulky, Energie naopak pojedenácté v řadě podlehla na ledě soupeře.

Sparta vyhrála, Vítkovice potřetí porazily Brno

Sparta se ze třetího místa přiblížila Litvínovu na rozdíl tří bodů. Mladou Boleslav porazila 4:1 i díky dvěma gólům Jana Buchteleho. Holešovičtí tak před svými fanoušky odčinili překvapivou porážku s nováčkem soutěže ze třetího kola. Bruslařský klub prohrál páté utkání za sebou.

O tři body za pražským týmem zaostává brněnská Kometa. Vítkovičtí hokejisté totiž porazili vicemistra z Brna i potřetí v sezóně a pošesté za sebou na svém stadiónu bodovali. Domácí však málem dobře rozjetý zápas ztratili. O dvoubrankový náskok přišli na začátku třetí třetiny po dvou slepených gólech Tomáše Vondráčka. Nejdelší utkání v sezóně nakonec rozhodla až devátá série samostatných nájezdů, v níž vystřelil bod navíc pro domácí Olesz

Liberečtí Bílí Tygři porazili Mountfield hubeným skóre 1:0 a poprvé v sezóně dokázali vyhrát třikrát v řadě. Děkovat mohou především brankáři Jánu Lašákovi, jenž si připsal první čisté konto v sezóně, a také střelci jediného gólu Petru Jelínkovi. Východočechům se nepodařilo vybřednout z krize, připsali si už šestou porážku za sebou.

Nováček z Olomouce poprvé v sezóně prohrál derby s mistrovským Zlínem. Berani vybojovali teprve dvanáctý bod na ledě soupeře a i přes vítězství dál zůstávají na předposlední příčce. Na ledě Hanáků vedli od druhé třetiny 2:0, Kohouty sice vrátil ještě do hry kontaktním gólem Rác, výhru PSG však do prázdné branky pečetil Jakub Svoboda.

Na mizérii Slavie zatím nezabírá ani léčba novým koučem Petrem Novákem, jenž s týmem prohrál i ve druhém utkání. V minulém utkání ještě sahali Pražané po bodech proti Plzni, ale v Pardubicích k nim měli zase daleko. Nepomohl ani gól nové posily Miloslava Hořavy, jenž se v dresu hostů trefil jako jediný. Červenobílí prohráli poosmé za sebou a dál jsou usazeni na poslední příčce tabulky.

Hokejová Tipsport extraliga - 29. kolo:
Litvínov - Třinec 3:5
Branky: 33. Ručinský, 34. Trávníček, 39. Petružálek - 21. a 23. Hrňa, 51. Cienciala, 53. Hrabal, 60. Růžička
Plzeň - Karlovy Vary 4:3 v prodloužení
Branky:  21. Sýkora, 29. Simon, 60. Johnson, 63. Lev - 33. a 58.  Balán, 50. D. Hruška
Olomouc - Zlín 1:3
Branky: 53. Rác - 18. Ondráček, 26. Marušák, 60. J. Svoboda
Pardubice - Slavia 4:1
Branky: 7. T. Zohorna, 23. Sýkora, 49. Nahodil, 58. Tybor - 42. M. Hořava
Liberec - Hradec Králové 1:0
Branka: 4. P. Jelínek
Vítkovice - Brno 3:2 po samostatných nájezdech
Branky: 24. Roman, 31. Štencel, rozhodující nájezd Olesz - 42. a 44. Vondráček
Sparta - Mladá Boleslav 4:1
Branky: 5. a 43. Buchtele, 7. Cingel, 48. Kumstát - 43. Mikulík

Reklama