Hlavní obsah

Led byl měkký, vypadali jsme jako troubové. Raději jsem vystřelil, radoval se z vítězné trefy Komety Hruška

Brno

V dvojnásobné početní převaze se hokejisté Komety opakovaně neprosadili, ale nakonec vstřelili vítěznou branku v přesilovce pět na čtyři. K triumfu nad Olomoucí (3:1) nasměroval Brňany devět minut před koncem útočník Jan Hruška. „Soupeře jsme většinu zápasu tlačili, ale brzdil nás měkký led. Puky nám přeskakovaly přes hokejky, kolikrát to muselo hlavně při přesilovkách z hlediště vypadat, že jsme úplní troubové. Tak jsem se pak rozhodl raději z kruhu vypálit, a ono to vyšlo,“ radoval se Hruška, jehož tým už v extraligové tabulce bodově dostihl třetí Spartu.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brankář Olomouce Tomáš Vošvrda a útočník Komety Antonín Honejsek.

Článek

Zásluhu na tom měl i David Ostřížek, jenž v duelu s Hanáky, které v minulé sezóně střelecky táhl mezi elitu, zaznamenal vedoucí gól Komety. Po přestupu do Brna to byla jeho teprve druhá trefa. „Čekal jsem na ni hodně dlouho, těší mě, že jsem skóroval právě proti Olomouci. Nastupuju teď až ve čtvrté formaci, proto jsme vrhli všechny síly do úvodu utkání, kdy chodíme na led přece jen častěji. Vyplatilo se to," usmíval se spokojeně.

Také Ostřížek si postěžoval na nekvalitní ledovou plochu v hale Rondo. „Už jsme se to snažili řešit. V týdnu při trénincích byl led lepší, ale při utkání se zase zhoršil," krčil rameny.

Aspoň bodík byl blízko

Olomouc prohrála v Brně už třetí extraligový zápas v řadě, a tak v její šatně zavládlo zklamání. „Padesát minut mě puky trefovaly, a potom dostanu dva góly během 95 vteřin. Aspoň bodík byl hodně blízko, škoda, že jsme si ho neodvezli," litoval brankář Tomáš Vošvrda, který ovšem nepropadal malomyslnosti. „Teď nás čeká desetidenní reprezentační pauza, tak se snad dáme dohromady. Po ní se pokusíme navázat na naše nedávné velmi solidní výkony," předsevzal si.

Smutný z dalšího olomouckého nezdaru byl i útočník Martin Cibák, který navíc netušil, zda neodehrál za mužstvo z Hané poslední extraligový duel. „Vypršela mi smlouva, ale je možné, že ji po dohodě s klubovým vedením prodloužím. V Olomouci se totiž cítím dobře. Zvažuju však i nějaké nabídky z Ruska. Jasno bych měl mít do Vánoc," nechal si slovenský forvard otevřená zadní vrátka.

Reklama

Související témata: