Hlavní obsah

Zlínský Říčka odehrál nejpovedenější duel v extralize

Zatímco loni na jaře měli zlínští hokejisté v extraligovém finále nad Kometou jasně navrch, v nové sezóně zdolali Brňany až na čtvrtý pokus. K premiérovému triumfu obhájců titulu přispěl dvěma góly útočník Robert Říčka, i díky jeho trefám se mistr poprvé vyšvihl v tabulce na místa znamenající účast v předkole play off.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský útočník Robert Říčka oslavuje se spoluhráčem Petrem Holíkem svůj první gól proti Brnu.

Článek

„Teď už se v elitní desítce snad udržíme. Bude to ale hrozně psychicky náročné. Zpackali jsme úvod sezóny a je teď strašně těžké nastupovat k utkáním s pocitem, že každé další zaváhání už může být osudné," přemítal pětadvacetiletý Říčka, který si ovšem vítězství nad Kometou užíval. „Konečně se nám povedlo ji přehrát. Mám obrovskou radost, že na tom mám svůj podíl. Byl to zřejmě můj nejpovedenější extraligový duel v kariéře. Hlavně ten druhý gól byl hezký," pochválil se s úsměvem. „Jsme šťastní, že jsme napravili předchozí nepodařené střetnutí v Boleslavi," dodal vzápětí už vážně.

V brněnském dresu byl nejsledovanějším mužem večera útočník Antonín Honejsek, který poprvé po podzimním přestupu do Komety nastoupil na zlínském stadiónu, kde loni v dubnu slavil s tamními fanoušky titul. „Jsem rád, že na mě nezanevřeli. Moc jsem jejich skandování nevnímal, avšak řada reakcí byla evidentně vůči mně příznivých. Až na to, že jsem pomalu ani nevěděl, kde je ve Zlíně hostující kabina, proběhlo všechno v pohodě, byť nebylo snadné pustit se do potyčky s Čajánkem či Marušákem. Jen škoda, že nevezeme ani bod. Hrál se ovšem výborný hokej, který měl parametry play off," mínil Honejsek.

Zatímco mistrovský Zlín teď horkotěžko bojuje o únik ze skupiny o záchranu, druhý finalista z minulé sezóny je i po prohře pohodlně usazený v elitní čtveřici. „Čtvrtá příčka je v základní části naším cílem, byť samozřejmě ještě zkusíme atakovat třetí Spartu či druhý Litvínov," tvrdil útočník Komety Jakub Koreis.

Zlíňané řeší naprosto odlišné starosti. „V úterý hostíme Olomouc, v pátek cestujeme do Liberce a v neděli přivítáme Vítkovice. V těchto zápasech se rozhodne, zda sezónu zachráníme," měl jasno zlínský asistent Juraj Jurík. Povšiml si, že jeho tým prokázal větší vůli po vítězství než Brno. „Měli jsme větší chtíč. Na zápas jsme se svědomitě připravili, dobře jsme věděli, jak moc potřebujeme tři body."

Reklama

Související témata: