Hlavní obsah

Možná si otočím hokejku, vtipkoval Olesz po výhře nad Karlovými Vary

Ostrava

Druhá střela a gól. Karlovarští hokejisté si lepší vstup do veledůležitého utkání ve Vítkovicích přát nemohli. Přesto z Ostravy odjeli s prázdnou. Domácí dvěma góly stav ještě v první třetině otočili a po výhře 3:2 si připsali do tabulky tři cenné body.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radost vítkovických hokejistů (zleva) Tomáše Kudělky, Jiřího Burgera a Rostislava Olesze.

Článek

Cesta za vítězstvím to ale byla trnitá. Zvlášť když ve 3. minutě téměř od červené čáry překonal Dolejše nepříliš tvrdou střelou Jakub Flek. „Jsem za ten gól rád, ale k výhře stejně nepomohl. Venku nám to nejde, přitom právě body z cizích hřišť budeme hodně potřebovat," říkal Flek.

Inkasovaný gól s Vítkovicemi ale nezatřásl. „Byl to smolný moment, to se stává. V dalším průběhu utkání nás Dolejš podržel," zastal se gólmana zkušený forvard Rostislav Olesz, který se na obratu utkání podílel vyrovnávací trefou. Stejně jako v minulém kole v Hradci Králové objel branku a bekhendovou střelou mezi betony zaskočil strážce svatyně. „Asi jsem našel recept na góly. Možná si otočím hokejku," vtipkoval Olesz.

Vedení domácím zajistil v poslední minutě první části Štencel. „Kluci byli na ledě dlouho, soupeř vystřídat stihl. Uzavřeli nás před brankou a využili toho. Pro další vývoj to byl klíčový moment," litoval asistent trenéra karlovarské Energie Jaromír Kverka starší.

Vedení ale domácím klid na hokejky nepřineslo, ve druhé části se hlavně bránili, protože v krátkém sledu usedli na trestnou lavici Dlapa, Olesz a Kudělka. „Nepředvedli jsme ale nic," zlobil se Kverka.

To domácí kouč Jakub Petr tým chválil. Za bojovnost a obětavost. Ta se hodila hlavně v posledních minutách, kdy Vítkovice ve čtyřech proti šesti bránily jednobrankové vedení. „V Plzni a v Hradci nám chyběl týmový duch, dnes jsme ho měli. Není to hokej na krásu, ale tým šel jako jeden člověk," liboval si Petr.

Reklama

Související témata: