Hlavní obsah

Sparta rozstřílela Karlovy Vary! Derby ovládly Vítkovice a Hradec

škv, jisSport.cz
Aktualizováno

Dvě derby okořenily program 43. kola hokejové Tipsport extraligy. V tom moravskoslezském nakonec Vítkovice udolaly Třinec a slaví vítězství 4:3. Východočeskou bitvu mezi Pardubicemi a Hradcem rozhodl až gólem v prodloužení Jiří Šimánek, takže Mountfield zvítězil 2:1. Celkem deset branek padlo v utkání mezi Spartu a Karlovými Vary, holešovický celek přitom uštědřil svému soupeři potupný debakl 9:1! Nezaváhal druhý Litvínov, který na vlastním ledě porazil Mladou Boleslav 3:1. Plzeň nakonec přestřílela Slavii a raduje se z výhry 5:3, hattrickem se blýskl Ján Sýkora. Kometa uspěla na ledě Olomouce 6:3 a Zlín nakonec udržel nejtěsnější možný náskok na ledě Liberce.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sparťané zleva Lukáš Klimek, Adam Polášek a Martin Réway slaví gól v utkání proti Karlovým Varům.

Článek
Fotogalerie

Sparta si po posledních dvou nezdarech, v nichž navíc dohromady inkasovala jedenáct branek, spravila chuť. Třetí tým tabulky se chytil na Karlových Varech, suverénně nejhorším celku na kluzištích soupeřů. Energie v holešovické aréně inkasovala potupných devět gólů, prakticky rozhodnuto bylo na začátku druhé třetiny, kdy sparťané vedli už 5:0. Vary venku prohrály už posedmnácté za sebou, jedinou venkovní výhru v sezóně zaznamenaly 30. září v Liberci.

Třinec sice vyhrál patnáct z posledních sedmnácti zápasů a suverénním způsobem míří za Prezidentským pohárem pro vítěze základní části, proti Vítkovicím ale Oceláři vyšli naprázdno. Ostravané sice dvakrát prohrávali, ale ve třetí části duel otočili, vítěznou trefu zaznamenal v 56. minutě Kucsera. Vítkovice stále živí naději na přímou účast v play off.

Východočeské derby poutalo pozornost i tím, že šlo o souboj tabulkových sousedů. Rozhodnutí přišlo až v prodloužení, v kterém se trefil hostující kapitán Šimánek a Mountfield tak svému sokovi odskočil v tabulce na dvoubodový rozdíl. Hradec je rozjetý, po domácím sedmigólovém debaklu od Komety Brno už pětkrát v řadě zvítězil.

Plzeň doma zvládla devět z posledních deseti utkání, ale se Slavií měla velké potíže a na výhru 5:3 se dost nadřela. Domácí tým nakonec nasměroval k vítězství Ján Sýkora, který minutu před koncem utkání vstřelil do prázdné branky sešívaných svůj třetí gól. Pikantní utkání odehrál útočník Václav Pletka, jehož červenobílí získali ve středu na hostování do konce sezóny právě z Plzně a nyní se postavil do prvního útoku Slavie vedle Bednáře s Vlasákem. Z bodů se ale neradoval.

Zlín vyhrál důležitý souboj v Liberci

Druhý Litvínov snížil ztrátu na vedoucí Třinec na jedenáct bodů. Verva doma zdolala Mladou Boleslav 3:1 a před vlastními fanoušky uspěla už pošesté za sebou. Litvínov navíc porazil Středočechy ve všech vzájemných zápasech této sezóny, dvakrát se střelecky prosadil František Lukeš.

Naopak Olomouc z posledních sedmi zápasů vytěžila jediný bod. Hanáci tentokrát doma nestačili na Kometu Brno, která zvítězila vysoko 6:3. Olomoučtí hokejisté nemají Brno příliš v oblibě, letos mu totiž nesebrali ani bod. Zajímavostí je, že v brněnském dresu se prosadilo hned šest různých střelců.

Důležitý souboj týmů bojujících o předkolo byl k vidění v Liberci, kde Bílí Tygři těsně podlehli Zlínu 0:1. Jediný gól utkání vstřelil Petr Holík. Severočechy, kteří v posledních pěti zápasech nebodovali a vstřelili jen tři góly, navíc kvůli zdravotním problémům opustil trenér Čada. Berani naopak z posledních osmi utkání sedmkrát bodovali a v tabulce jsou na devátém místě zaručující osmifinále play off.

Hokejová Tipsport extraliga, 43. kolo:
Vítkovice - Třinec 4:3
Branky: 10. Burger, 35. Olesz, 42. Svačina, 56. Kucsera - 8. a 48. Nosek, 13. Orsava.
Pardubice - Hradec Králové 1:2 po prodloužení
Branky: 30. Radil - 41. Skokan, 62. Šimánek.
Plzeň - Slavia 5:3
Branky: 17., 24. a 59. Ján Sýkora, 38. Johnson, 39. Lev - 12. a 35. Bednář, 37. Doležal.
Litvínov - Mladá Boleslav 3:1
Branky: 14. a 25. Lukeš, 29. Ručinský - 50. Trška.
Olomouc - Brno 3:6
Branky: 1. a 34. Herman, 56. Knotek - 11. Koreis, 25. Hruška, 27. Burian, 37. Ostřížek, 50. Čermák, 52. Vondráček.
Liberec - Zlín 0:1
Branka: 47. Holík.
Sparta - Karlovy Vary 9:1
Branky: 4. Réway, 13. Chlapík, 20. Ďaloga, 22. Buchtele, 24. Kumstát, 28. Procházka, 29. Klimek, 57. Hlinka, 60. Volek z tr. stílení - 58. Hruška.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice