Hlavní obsah

Sparta ovládla derby, Slavii sestřelila v přesilovkách. Mistr ze Zlína vyhrál počtvrté v řadě

Aktualizováno

Čtvrté derby pražských "S" v této sezóně jednoznačně opanovali hokejisté Sparty. V libeňské O2 areně deklasovali v rámci 44. kola Tipsport extraligy domácí Slavii 9:4, když v utkání využili hned sedm přesilovek. Třinec díky gólu Jiřího Polanského z poslední minuty udolal 2:1 Liberec, který prohrál pošesté v řadě. Zlín přehrál Vítkovice 5:2, Olomouc podlehla Pardubicím 1:2. Mladá Boleslav zásluhou vydařené třetí třetiny porazila Plzeň 6:3, Hradec Králové si poradil s Karlovými Vary 3:1. Kometa Brno zvítězila nad Litvínovem 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanští hokejisté (zleva) Karel Pilař, Adam Polášek, Martin Réway a Lukáš Klimek slaví gól v derby proti Slavii.

Článek
Fotogalerie

Více než 10 tisíc příznivců v hledišti O2 areny vidělo pořádnou přestřelku. Slavia držela naděje na bodový zisk do poloviny střetnutí. Vlasák s Pletkou dokázali v rozmezí 25. a 30. minuty srovnat na 4:4, pak už ale mířili do černého jen sparťané.

Holešovičtí zužitkovali v zápase hned sedm početních výhod. Dvakrát skórovali Klimek, Buchtele, Polášek a Sabolič.

Poprvé oblékl sparťanský dres Michal Vondrka a duel proti Slavii měl pro něj hodně pikantní příchuť. Nová posila ze Slovanu Bratislava nastoupila proti klubu, za který odehrála devět sezón a slavila s ním mistrovský titul. Svěřenci trenéra Jandače nasázeli devět branek v extralize podruhé v řadě, v minulém střetnutí rozdrtili doma Karlovy Vary 9:1.

Polanský zlomil Bílé Tygry v poslední minutě

S novou trenérskou dvojicí Filip Pešán - Vladimír Čermák přicestovali Liberečtí do Třince a favorita chtěli potrápit. To se jim sice povedlo, soupeře přestříleli, šňůru neúspěchů ovšem nepřerušili. Minutu před koncem základní hrací doby totiž zařídil Ocelářům těsnou výhru 2:1 svým druhým zásahem v utkání Polanský. Slezané odčinili poslední porážku z Vítkovic a připsali si desáté vítězství před vlastními fanoušky za sebou. Třinec si upevnil první pozici, naopak Liberec zaznamenal šestou porážku v řadě a promarnil šanci přiblížit se v tabulce desáté Mladé Boleslavi.

Skvělou formou se v současnosti pyšní mistrovský Zlín. Po bídném začátku sezóny stoupá tabulkou neustále vzhůru. V neděli dosáhl na čtvrtou výhru za sebou. V duelu s Vítkovicemi sice přišel o dvoubrankový náskok, zkraje závěrečné části ale třemi trefami rozhodl o svém triumfu. Berani jsou aktuálně osmí, devátí Ostravané na ně ztrácejí dva body.

Kohouti prohráli poosmé v řadě

Nedaří se naopak Olomouci. Extraligový nováček prohrál poosmé v řadě, tentokrát nestačil doma na Pardubice. Východočeši vyhráli venku čtvrtý z posledních pěti zápasů a drží šestou příčku znamenající přímou účast v play off. Kohoutům patří dvanáctá pozice, desátá Mladá Boleslav má před nimi osmibodový náskok.

Další krok ke startu ve vyřazovací části učinila Mladá Boleslav. Středočeši hráli s Plzní po čtyřiceti minutách hry 3:3, jenže Bruslařský klub předvedl parádní vstup do závěrečné periody. Třemi góly v rozmezí 43. a 49. minuty rozhodl o důležité výhře. Mladá Boleslav porazila Indiány poprvé v sezóně a pojistila si desáté místo. Před svým nejbližším pronásledovatelem z Liberce má šestibodový odstup.

Verva padla v Brně

Karlovy Vary z hřišť soupeřů body letos nevozí. Na ledě Hradce Králové zaznamenaly již osmnáctou venkovní porážku v řadě. Triumf Mountfieldu zpečetil v poslední minutě Zdeněk Čáp, jenž se dočkal premiérové trefy v nejvyšší soutěži. Východočeši zvítězili pošesté za sebou.

Druhou příčku v tabulce nadále drží Litvínov, který v neděli podlehl domácímu Brnu 1:2. Jediný gól Chemiků vsítil reprezentant Ručinský. Kometa se dotáhla na Spartu, kvůli horšímu skóre je čtvrtá.

44. kolo hokejové Tipsport extraligy
Třinec - Liberec 2:1
Branky: 13. a 59. Polanský - 47. Šimek.
Slavia - Sparta 4:9
Branky: 3. M. Čermák, 17. J. Doležal, 25. Vlasák, 30. Pletka - 5. a 11. Klimek, 23. a 43. Buchtele, 32. a 57. Polášek, 34. a 49. Sabolič, 21. Réway.
Zlín - Vítkovice 5:2
Branky: 5. Veselý, 28. Říčka, 41. Holík, 42. Roman Vlach, 44. Z. Okál - 33. M. Hlinka, 36. Roman.
Olomouc - Pardubice 1:2
Branky: 55. Houdek - 14. Kaut, 21. Nahodil.
Hradec Králové - Karlovy Vary 3:1
Branky: 18. Beránek, 23. Plášil, 60. Čáp - 57. Duda.
Ml. Boleslav - Plzeň 6:3
Branky: 43. a 48. Mikulík, 49. Pabiška, 12. Látal, 27. Robar, 32. Klimenta - 16. Simon, 19. Schleiss, 40. Jeřábek.
Brno - Litvínov 2:1
Branky: 24. Dočekal, 26. Vondráček - 29. Ručinský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice