Hlavní obsah

Sparta udolala mistra v prodloužení, Duda zařídil Varům výhru nad Třincem

Aktualizováno

Brankové hody viděli ve 47. kole hokejové Tipsport extraligy fanoušci v pražských Holešovicích. Domácí Sparta zdolala mistrovský Zlín 7:6 v prodloužení a ukončila Beranům jejich šestizápasovou sérii výher. Lídr z Třince padl na ledě Karlových Varů 3:5. Dvěma zásahy v samotném závěru pomohl Energii k triumfu Radek Duda. Hradec Králové veze z Mladé Boleslavi tři body po vítězství 2:1. Litvínov si poradil s poslední Slavií 4:1, Liberec udolal domácí Pardubice 4:3 v prodloužení. Vítkovice porazily Olomouc 3:1 a Plzeň zvítězila nad Brnem 3:0.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský útočník Radek Duda (vpravo) slaví se spoluhráčem Stanislavem Balánem gól proti Třinci.

Článek
Fotogalerie

Litvínov zaznamenal osmou domácí výhru v řadě. Proti Slavii rozhodl ve druhé třetině, v níž hned třikrát rozvlnil síť. Gól a asistenci si připsal Martin Ručinský. O čisté konto připravil gólmana Pavla Francouze až v 56. minutě Miloslav Čermák, který proměnil trestné střílení. Sešívaní pošesté za sebou nebodovali a zůstávají beznadějně na chvostu tabulky. Na předposlední Olomouc ztrácejí nadále třináct bodů.

Celkem třináct gólů padlo v utkání mezi Spartou a Zlínem. Úřadující mistr dokázal v zápase několikrát dohnat manko, když prohrával už 0:3 a 1:4, obrat se mu ale nepodařil. Výhru Pražanů zařídil po půl minutě prodloužení Forman. Útočník Petr Kumstát vsítil proti Beranům jeden gól, čímž vstoupil do Klubu hokejových kanonýrů, který sdružuje hráče s 250 brankami v nejvyšší tuzemské soutěži a reprezentaci.

Kohouti prohráli pojedenácté v řadě

Olomouc toužila v Ostravě přerušit šňůru porážek a začala slibně. Po bezbrankové první třetině ji poslal do vedení Laš. Jenže Kohouti se příliš dlouho neradovali. V romezí 25. a 27. minuty překlopili výsledek na stranu Vítkovic Huna s Oleszem. Tříbodový zisk pak ještě pojistil domácím ve 48. minutě Stehlík, jenž využil početní výhodu. Hanáci zaznamenali jedenáctou porážku v řadě a s velkou pravděpodobností je čekají boje ve skupině o udržení. Extraligový nováček zvítězil v nejvyšší soutěži naposledy 9. ledna proti Mladé Boleslavi (7:4).

Liberec se ani zdaleka nevzdává šance na účast v předkole play off, což v neděli potvrdil i na ledě Pardubic. Východočeši sice třikrát odpověděli na vedení soupeře, v prodloužení ale padli. Dva body zajistil Bílým Tygrům reprezentant Tomáš Filippi. Podještědský celek vyhrál pod vedením trenéra Filipa Pešána potřetí v řadě, za desátou Mladou Boleslaví zaostává už jen o čtyři body.

Duda dokonal obrat Varů

Z důležité a cenné výhry se těší hráči Karlových Varů. Energie dokázala udolat lídra soutěže 5:3, přestože po čtyřiceti minutách s Oceláři prohrávala. Hrdinou střetnutí se stal Radek Duda, jenž nejprve v 58. minutě upravil skóre na 4:3 pro Západočechy a v samotném závěru ještě zpečetil vítězství domácích druhou trefou.

Po těch porážkách zabrala Plzeň. Ve svém hájemství si poradila s Brnem 3:0. Brankář Indiánů Matěj Machovský udržel druhou nulu v sezóně. Kometa prohrála po předchozích čtyřech výhrách, přesto udržela před Spartou třetí příčku v tabulce.

Mladá Boleslav se v poslední době pyšní velmi dobrou formou. Z nedělního domácího souboje proti Hradci Králové ovšem další body do tabulky nezískala. O triumfu Mountfieldu rozhodl v 56. minutě Čáp. Bruslařský klub prohrál teprve druhý z posledních devíti zápasů.

47. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Litvínov - Slavia 4:1
Branky: 8. Ručinský, 22. Petružálek, 32. Martynek, 40. Pavelka - 56. M. Čermák z tr. střílení.
Sparta - Zlín 7:6 v prodloužení
Branky: 36. a 49. Rolinek, 14. Kumstát, 20. Sabolič, 22. Klimek, 26. Pech, 61. Forman - 32. a 35. Čajánek, 24. Z. Okál, 37. Holík, 38. Žižka, 53. Kotvan.
Pardubice - Liberec 3:4 v prodloužení
Branky: 19. Gregorc, 46. Tybor, 48. Nahodil - 5. Jass, 33. T. Urban, 47. Vitásek, 63. Filippi.
Plzeň - Brno 3:0
Branky: 6. Bližňák, 33. J. Sýkora, 56. Balej.
Karlovy Vary - Třinec 5:3
Branky: 19. a 30. Bartek, 58. a 60. Duda, 42. Tomeček - 2. Š. Růžička, 25. Hrabal, 31. Dravecký.
Vítkovice - Olomouc 3:1
Branky: 25. Huna, 27. Olesz, 48. Stehlík - 22. Laš.
Ml. Boleslav - Hradec Králové 1:2
Branky: 24. Klimenta - 19. Dej, 56. Čáp.

Reklama

Související témata: