Hlavní obsah

To bude drama! O šesté místo se popere hned pět týmů, Třinec má Prezidentský pohár

škv, dhSport.cz
Aktualizováno

Zatímco prvních pět týmů extraligové tabulky již má jistotu čtvrtfinále, o šesté místo, která jako poslední zaručuje přímý postup, bude v závěrečných třech kolech základní části pořádný boj. Aktuálně ho drží Pardubice, Zlín je ale horší jen vinou skóre. Plzeň s Boleslaví ztrácejí na Říhovu družinu bod, Vítkovice dva. Třinečtí Oceláři se stali vítězi základní části a podruhé v klubové historii tak získali Prezidentský pohár. Jedenáctý Liberec se ještě nevzdává naděje na předkolo, za desátými Vítkovicemi je o čtyři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Praha Daniel Přibyl (vlevo) a Jan Buchtele oslavují gól na 1:1 proti Pardubicím.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Třince si výhrou 4:1 nad Kometou zajistili Prezidentský pohár určený vítězi základní části soutěže. Oceláři jej získali podruhé v klubové historii, poprvé se jim to povedlo před čtyřmi roky. Proti Brnu rozhodli Slezané už v první třetině. V sedmé minutě využil dvojnásobnou přesilovku Plíhal, o necelou minutu později zvýšil při pokračující klasické početní výhodě Žejdl, jenž ještě v úvodní části hry skóroval znovu. Kometa na začátku druhé třetiny už snížila, konečnou podobu dal výsledku Orsava.

Třinec má navíc stále naději na překonání bodového rekordu v základní části. Ten v sezóně 2002/03 vytvořily Pardubice se ziskem 111 bodů. Oceláři musejí ve dvou zápasech, které je v příštím týdnu čekají, uhrát alespoň pět bodů ze šesti možných.

Jedenáctý Liberec nevzdává boj o příčky zajišťující předkolo play off a triumfem 4:3 po prodloužení v Plzni si připsal už páté vítězství v řadě. Západočeši sice v utkání dvakrát vedli dvougólovým rozdílem, Bílí Tygři ale dokázali srovnat a v nastavení rozhodl o bodu navíc pro hosty brankou v přesilovce čtyři na tři Filippi.

Zlínský Leška vyrovnal Králův bodový rekord

Zlín posílil své naděje na přímý postup do čtvrtfinále play off, když vyhrál v Karlových Varech 4:3 po samostatných nájezdech. Úřadující mistři přitom byli v lázeňském městě blízko prohry, Ondřej Veselý totiž srovnával na 3:3 pouhých devatenáct vteřin před koncem základní hrací doby. Na této brance se asistencí podílel Petr Leška, pro kterého to byl 903. bod v tuzemské nejvyšší soutěži, čímž vyrovnal rekord Richarda Krále. V nájezdech jako jediný uspěl Bedřich Köhler.

Už pátou porážku za sebou si připsaly Pardubice, které padly na ledě Sparty 1:2. Východočeši vedli po gólu Marcinka z desáté minuty, v prostřední třetině ovšem srovnal v přesilovce Buchtele, pět minut před koncem pak dokonal obrat obránce Mikuš. Říhův tým sice dál zůstává na šesté příčce, Zlín je ale sedmý jen vinou horšího skóre. Pražané ztrácejí na třetí Kometu pouhý bod.

Hradec Králové neztratil se Slavií bod ani ve čtvrtém vzájemném zápase sezóny. Tentokrát Východočeši udolali poslední tým tabulky 3:2 a o přímý postup do čtvrtfinále už nemohou přijít. Sešívaní v neděli jen dotahovali, dvakrát se přiblížili na rozdíl jediného gólu, srovnat ale nedokázali. Vítězný gól si připsal v 53. minuté Tomáš Mertl.

Olomouc prohrála už potřinácté za sebou

Mladá Boleslav potvrdila úlohu favorita a předposlední Olomouc porazila 6:3. Středočeši tak zvýšili náskok na jedenáctý Liberec na pět bodů, stále navíc živí reálnou naději na přímý postup do čtvrtfinále, jelikož na Pardubice ztrácejí pouhý bod. Bruslařský klub vedl už v šesté minutě o tři góly, Olomouc se sice ve druhé třetině snížila na 3:4, ve třetím dějství ale domácí znovu odskočili. Hanáci prohráli už potřinácté v řadě.

Litvínov na domácím ledě deklasoval Vítkovice 5:1 a má velice blízko k tomu skončit po základní části druhý. Bez ohledu na výsledky třetího Brna a čtvrté Sparty k tomu Chemikům postačí uhrát v závěrečných třech kolech tři body. Proti Ostravanům se dvakrát střelecky prosadil obránce Pavlík, tři asistence si připsal reprezentant Ručinský. Gólmana Francouze připravil o sedmé čisté konto v sezóně necelé tři minuty před koncem Štencel.

Hokejová Tipsport extraliga, 49. kolo:
Třinec - Brno 4:1
Branky: 7. Plíhal, 8. a 18. Žejdl, 55. Orsava - 23. L. Čermák.
Plzeň - Liberec 3:4 po prodl.
Branky: 8. Johnson, 9. Bližňák, 36. Simon - 14. Vampola, 38. P. Jelínek, 51. Šimek, 64. Filippi..
Karlovy Vary - Zlín 3:4 po sam. nájezdech
Branky: 14. Koblasa, 15. V. Tomeček, 50. Micka - 43. P. Holík, 47. Říčka, 60. O. Veselý, rozhodující nájezd Köhler.
Sparta - Pardubice 2:1
Branky: 26. Buchtele, 55. Mikuš - 10. Marcinko.
Mladá Boleslav - Olomouc 6:3
Branky: 1. Musil z trestného střílení, 3. a 55. Pacovský, 6. Robar, 24. M. Látal, 41. Stříteský - 9. Ondrušek, 29. R. Dlouhý, 35. Patera.
Hradec Králové - Slavia 3:2
Branky: 4. T. Pospíšil, 11. Kudrna, 53. Mertl - 32. Pletka, 56. Vlasák.
Litvínov - Vítkovice 5:1
Branky: 1. Šrámek, 31. Lukeš, 40. a 47. Pavlík, 51. Štindl - 58. Štencel.

Reklama

Související témata: