Hlavní obsah

Zlín v šestce! Čtvrtfinále si zahraje s Brnem, Spartu čeká Hradec. Jasné je obsazení předkola, Slavia neunikne baráži

Zlín/Praha
Aktualizováno

Základní část Tipsport extraligy je minulostí, po 52. kole jsou rozdány karty pro play off. Zlín proti Slavii (3:2) pojistil postavení v elitní šestce. Brno vyhrálo nad Hradcem Králové 2:1, stvrdilo třetí místo a čtvrtfinálový duel právě se Zlínem. Plzeň také měla šanci na vyhnutí se předkolu, ale ta se rozplynula, Západočeši podlehli ve Vítkovicích 2:3. Pardubicím se nedařilo proti Litvínovu (0:2). Boleslavští prohráli 3:6 v Liberci. Atraktivní, ale nic neřešící byl duel Sparty s Třincem (6:5). Pražané budou hrát čtvrtfinále proti Hradci. Vedoucí celky - Třinec a Litvínov - si na soupeře musejí počkat. V předkole se střetnou Plzeň - Boleslav a Vítkovice - Pardubice. Slavia už se najisto nevyhne baráži.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Radost Zlína z prvního gólu proti Slavii: zleva Petr Leška, Pavel Kubiš, střelec Zdeněk Okál a Tomáš Žižka.

Článek
Fotogalerie

Zlín a Plzeň byly prakticky jedinými týmy, kterým ještě výrazně „o něco šlo". Vidina přímého postupu do čtvrtfinále byla lákavá, Zlín jí v utkání se Slavií dodal reálný rozměr.

Poslední červenobílí v minulých týdnech dokázali, že umí překvapit, ale Berani, kterým stačil třeba i jen bod, žádný nečekaný scénář nepřipustili.

Indiáni ze západu Čech museli vyhrát nad Vítkovicemi za tři body. Shoda bodů se Zlínem by znamenala postup Plzně, jelikož měl lepší skóre i vzájemné zápasy. Ale teorie vzaly za své. Zlín šel do vedení už v první třetině. Slávistům pak dovolil nanejvýš korigovat a v sezóně, v níž začal katastrofálně, může slavit přímý postup do čtvrtfinále.

A co dál hrálo proti Plzni? Ve Vítkovicích rozhodl 65 sekund před koncem ve prospěch domácích Michal Hlinka. Hosté se nepouštěli do rizika power play, mohli by v případě další inkasované branky přijít i o sedmé místo. Vítkovice jdou do předkola z osmé příčky.

Co je v extralize jasné
Čtvrtfinálové dvojice:
Brno - Zlín
Sparta - Hradec Králové
Dvojice pro předkolo play off
Plzeň - Mladá Boleslav
Vítkovice - Pardubice
Z těchto dvojic vzejdou čtvrtfináloví soupeři pro Třinec a Litvínov
Slavia v baráži
Ve skupině o 11. - 14. místo už červenobílí nemůžou nastřádat tolik bodů, aby unikli prolínací soutěži. Pokoušet se o to ještě můžou  Liberec, Karlovy Vary i Olomouc

V bezstarostnou přestřelku se proměnil zápas Sparty s Třincem. Šťastnější byli Pražané. Doma porazili Třinec pošesté za sebou, zůstali čtvrtí a narazí na Hradec. Oceláři už měli jisté první místo a s ním Prezidentský pohár. Pražský tým sice teoreticky mohl poskočit na třetí místo tabulky, jenže Brno to nedovolilo. Vyhrálo nad Hradcem a odmítlo tak vzájemný čtvrtfinálový duel s tímto soupeřem.

Utrápené Pardubice poosmé v řadě prohrály. Litvínov pošesté v řadě zvítězil. Hrůzná série už dříve připravila Východočechy o elitní šestku a nakonec i o lepší než deváté postavení pro předkolo.

O lepší výchozí pozici bojovala neúspěšně i Mladá Boleslav v Liberci. Středočeši klesli v tabulce na desáté místo, v předkole play off se utkají s Plzní.

Olomouc uspěla po patnácti porážkách, v 65. minutě rozhodl v prodloužení proti Karlovým Varům Herman.

52. kolo Tipsport extraligy
Liberec - Ml. Boleslav 6:3
Branky: 27. a 43. Bakoš, 17. Jelínek, 28. Filippi, 36. Plutnar, 59. Vlach - 2. Pacovský, 23. Kočí, 45. Klimenta
Olomouc - Karlovy Vary 3:2 v prodloužení
Branky: 21. Buc, 38. Laš, 65. Herman - 1. a 11. Bartek
Vítkovice - Plzeň 3:2
Branky: 25. Čeřešňák, 26. Svačina, 59. Hlinka - 11. Jeřábek, 56. Balej
Sparta - Třinec 6:5
Branky: 20. a 27. Novák, 31. Cingel, 36. Polášek, 47. Ďaloga, 53. Volek - 39. a 46 Chmielewski, 10. Matuš, 16. Roth, 22. Pechanec
Brno - Hradec Králové 2:1
Branky: 11. a 21. J. Hruška - 32. Beránek
Zlín - Slavia 3:2
Branky: 19. Okál, 42. Holík, 52. Köhler - 46. Šulc, 56. Poletín
Pardubice - Litvínov 0:2
Branky: 5. Trávníček, 10. Hübl

Reklama