Hlavní obsah

Bílí Tygři jsou potřetí v řadě bez play off, výhra nad Boleslaví nic neřešila

Josef PešoutSport.czPrávo

Liberecký hokej prožívá zklamání z další nepovedené sezóny. Bílí Tygři potřetí v řadě budou chybět mezi nejlepší osmičkou v extraligovém play off, což je vnímáno jako velký neúspěch. Výčet nezdarů je ovšem neúprosný.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Trenér Liberce Filip Pešán.

Článek

Jaro 2013: selhání v základní části a následný boj o holou existenci v extralize až do posledního kola baráže. Březen 2014: deváté místo a hladké vyřazení v předkole od Vítkovic 0:3 na zápasy. Březen 2015: jedenáctá příčka po základní části a účast ve skupině play out. Během tří ročníků se na liberecké střídačce postupně vystřídali trenéři Jelínek, Pešán, Hynek, Čada, znovu Pešán - i několik asistentů. Efekt se nedostavil.

Liberečtí přitom po loňském ukončení kariéry lídra a největší osobnosti mužstva Petra Nedvěda přivedli už v létě do útoku Jelínka a Krenželoka ze Slavie, na začátku září Bakoše ze Slovanu Bratislava a v průběhu sezóny další zkušené borce Radivojeviče a Balaštíka. Ani posílení kádru nestačilo.

Pět vyloučených najednou

Severočeši ještě před pár dny živili naději, že by se o jejich postupu do elitní desítky mohlo rozhodovat v závěrečném kole doma s Mladou Boleslaví. Nedělní zápas ale pro Bílé Tygry nic neřešil, třebaže nakonec vyhráli 6:3. A možná pod dojmem frustrace libereckých hráčů z neúčasti v předkole to ale byla vyhrocená bitva. V závěru první třetiny sedělo na trestné lavici až pět domácích hokejistů najednou. A Boleslav hrála devítiminutovou přesilovku.

Nešťastný pro Liberecké se tudíž ukázal už dříve prohraný duel s Litvínovem. Šli do něj po sérii pěti vítězství se ziskem třinácti bodů z patnácti možných. „Kdybychom přidali další tři, přiblížili bychom se k desátému místu na bod a měli situaci ve vlastních rukách. Jenže dopadlo to jinak," posteskl si trenér Filip Pešán.

Vstupné na play out za 50 korun

A následně Tygři padli v Karlových Varech. A to jim při souhře ostatních výsledků dokonale zlomilo vaz. „Nenavázali jsme na předešlé solidně odehrané partie a byl to jeden z našich nejhorších zápasů z poslední doby. Asi jsme si mysleli, že nadšeně bojujícího soupeře přehrajeme individuálními výkony. Nezasloužili jsme si ani bod," konstatoval kouč. Nyní se pokusí motivovat tým alespoň k důstojnému dohrání sezóny. Fakt, že vzhledem k velkému náskoku před třináctou příčkou nehrozí baráž, je slabou útěchou. Stejně tak nemůže zastřít rozčarování fanoušků ani snížení vstupného na 50 Kč na domácí zápasy ve skupině play out.

„O diváky nám jde především. Už kvůli nim se musíme snažit, abychom uhráli maximum bodů. A jelikož v neděli skončila i naše farma z Benátek nad Jizerou svoji účast v prvoligovém play off, počítáme pro závěr extraligové sezóny se zařazením některých mladíků do libereckého kádru," dodal Filip Pešán.

Bílí Tygři vstoupí do skupiny play out v pátek 6. března na domácím ledě duelem s pražskou Slavií.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice