Hlavní obsah

Bylo by neprofesionální vykašlat se na zbytek sezóny, uvažuje liberecký útočník Bakoš

Josef PešoutSport.czPrávo

Smíšené pocity měl hokejista Martin Bakoš po zápase 52. kola Tipsport extraligy mezi Libercem a Mladou Boleslaví. Dvěma góly přispěl k vítězství Bílých Tygrů 6:3, přesto musel vzít jako realitu jedenácté místo podještědskému týmu v tabulce. „Předkolo nám uteklo, ale chceme dohrát ligu naplno,“ vyjádřil svůj přístup slovenský forvard v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Martin Bakoš v zápase se Spartou.

Článek

V čem vidíte příčiny, že Bílí Tygři budou chybět ve vyřazovacích bojích?

Selhali jsme doma s Litvínovem a následně v Karlových Varech. A to po sérii předchozích pěti vítězství. Bohužel jsme se ocitli pod velkým tlakem a měli jsme svázané ruce, že musíme dál vyhrávat. Moc jsme toužili dostat se do desítky. Doháněli jsme jakousi bodovou ztrátu a nevyšlo to.

Zápas s Boleslaví se vám osobně vydařil. Jak jste ho viděl?

Před oběma vstřelenými góly jsem nijak dopředu nepřemýšlel, co udělám. Každý brankář reaguje jinak. Jsme hlavně rádi, že jsme vyhráli pro věrné diváky, kteří se asi těšili na předkolo a bohužel se ho v Liberci nedočkají.

Čeká vás skupina play out. Dá se najít motivace pro zbytek sezóny?

Před třináctou Olomoucí máme velký náskok. Takže nám schází snad dva tři body, abychom definitivně potvrdili, že se nás nebude týkat baráž. Chceme mít tuhle jistotu co nejdříve. Abychom aspoň trošku napravili dojem z libereckého hokeje v této sezóně. A odvděčili se lidem, kteří na nás chodí. Bylo by neprofesionální, kdybychom se na to vykašlali.

Co tedy očekáváte od nadcházejících zápasů?

Bojovný hokej zejména ze strany všech našich soupeřů. Jde jim o to, aby urvali co nejvíce bodů. A nesdílím tvrzení, že celky z konce tabulky jsou vyloženě slabší. Budou hrát nadoraz i ve chvíli, pokud budou vědět, že jdou do baráže. Musí chytit formu a herní pohodu.

V české extralize působíte po záříjovém příchodu ze Slovanu Bratislava první sezónu. Jak se vám jeví elitní soutěž?

Předčila moje očekávání a překvapila mě kvalitou. Takhle vyrovnaná liga, jak byla ve středu tabulky, je pro hokej jen dobře. V každém zápase o něco jde, nebylo o ničem rozhodnuto v půlce sezóny. Každý soupeř dovede hrát s každým. Vybavuji si, že jsme na podzim vyhráli v Litvínově, který nakonec skončil druhý s obrovským bodovým kontem a jen těsně za Třincem. I to dělá ligu zajímavou.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice