Hlavní obsah

Pabiška si po pěti barážích vyzkouší předkolo: Zavřeli jsme pusu spoustě lidem

Josef PešoutSport.czPrávo

Prohráli, ale přesto na jejich tvářích zářily úsměvy. Takové bylo rozpoložení hokejistů Mladé Boleslavi po skončení extraligového zápasu v Liberci. Středočeši totiž věděli, že ani výsledek 3:6 jim nezkřížil cestu do předkola play off. „Ano, jsme šťastní, že jsme právě na úkor Liberce postoupili do desítky v tabulce. Pro Boleslav je to velké zadostiučinění,“ jásal zkušený boleslavský útočník Lukáš Pabiška, který je libereckým odchovancem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Pabiška z Boleslavi Boleslavi (vzadu) .

Článek

Co pro vás postup do předkola znamená?

V polovině sezóny nás každý znovu pasoval do role barážového klubu, jak se nám posmívali. A spoustě lidem jsme rázem zavřeli pusu. Nikdo od nás předkolo nečekal.

S Boleslaví jste v nedávných letech prožíval sestupy i vzestupy.

Nebylo lehké dostat se z první ligy zpátky do extraligy. Loni se nám to povedlo a teď v pozici nováčka jsme desátí, prostě paráda.

Po duelu v Liberci jste se dlouho radovali se svými fanoušky v hledišti. Bylo to spontánní?

Přijeli za námi a nebylo by fér, abychom po zápase hned zmizeli v kabině. Proč si nevychutnat dílčí úspěch s nimi? Celý rok nás podporují, a tak jsme jim to oplatili děkovačkou.

Boleslav jde do předkola proti Plzni z desáté příčky.

Kdybychom v Liberci vyhráli, mohli jsme skončit ještě výš. Během zápasu jsme trochu kalkulovali i ohledně výsledků z jiných stadiónů, a chtěli jsme sami nějaké body. Teď už je to jedno. Zápas byl ale hodně vyhrocený. Trošku jsme počítali, že Liberečtí budou zapšklí kvůli jedenáctému místu a že nás budou chtít seřezat. V první třetině tam byla bitka, pak se to uklidnilo.

Jak se chystáte na další boje v sezóně?

Do středy máme málo času na určení strategie, ale Plzeň jsou přece taky jenom lidi.

Nebude vám chybět barážové napětí?

Mně určitě ne, i když většina baráží byla úspěšných. Hrál jsem ji za Boleslav pětkrát po sobě, takže si rád vyzkouším něco jiného. Máme dobrý a bruslivý tým, který může Plzeň potrápit. Ostatně jsme ji v základní části už porazili, pokud si na to dobře vzpomínám. Bylo by super, kdybychom udělali ještě jeden skok a prošli do prvního kola play-off, ale musíme být pokorní. Chceme si předkolo hlavně užít a uvidíme, na co dosáhneme.

Reklama

Související témata: