Hlavní obsah

Pardubice odčinily debakl a srovnaly sérii s Vítkovicemi. První výhru v předkole slaví i Plzeň

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Plzně dokázali před vlastním publikem odčinit středeční porážku a ve druhém zápase Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy porazili Mladou Boleslav 2:1. Série se za stavu 1:1 stěhuje na led Bruslařského klubu. Postupového mečbolu do čtvrtfinále se nedočkaly ani Vítkovice, které v Porubě podlehly Pardubicím 2:4. Taktéž v této sérii je stav 1:1. Třetí zápasy jsou na programu v sobotu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Pardubic slaví gól na ledě Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští Indiáni měli skvělý nástup do utkání. Hned ve druhé minutě se trefil Hollweg a o osm minut později Johnson v početní výhodě nasměroval Západočechy k vítězství. Mladoboleslavští se v prostřední dvacetiminutovce snažili zkorigovat stav, jenže marně hledali recept na výtečně chytajícího Matěje Machovského.

Jednadvacetiletý plzeňský gólman nakonec kryl 35 střel soupeře, nestačil pouze na bekhendový pokus Látala v oslabení. Dalších branek se více než 4 tisíce diváků nedočkaly. Série hraná na tři vítězné duely bude v sobotu a v neděli pokračovat na ledě Mladé Boleslavi.

Pardubice uspěly v Porubě

Pardubice začaly v Porubě stejně jako ve středu velmi slibně, na rozdíl od prvního utkání ale žádný zvrat nepřipustily. Vítkovice sice mohutně dotahovaly, při závěrečné power play však Radil střelou do prázdné klece pojistil výhru Východočechů.

Svěřenci trenéra Říhy se oklepali ze středečního debaklu 2:8, přerušili v extralize šňůru devíti porážek v řadě a srovnali stav série na 1:1. Třetí utkání se hraje v sobotu v Pardubicích.

Předkolo play off hokejové extraligy, 2. zápasy:
Plzeň - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 2. Hollweg, 10. Johnson - 52. Látal.
Stav série: 1:1.
Vítkovice - Pardubice 2:4
Branky: 28. Stehlík, 52. Roman - 13. Moučka, 15. Starý, 24. Venkrbec, 59. Radil.
Stav série: 1:1.
Které týmy postoupí do čtvrtfinále play off?
Vítkovice a Mladá Boleslav
8,1 %
Vítkovice a Plzeň
25,4 %
Pardubice a Mladá Boleslav
11,9 %
Pardubice a Plzeň
54,6 %
Celkem hlasovalo 1197 čtenářů.

Reklama

Související témata: