Hlavní obsah

Nedám ani ránu a jdu na čtyři minuty sedět, divil se vítkovický Olesz

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Ve dvou úvodních zápasech předkola play off vyinkasoval od rozhodčích vítkovický Rostislav Olesz 14 trestných minut. Hned čtyři minuty musel posedět na trestné lavici za rvačku s pardubickým Petrem Sýkorou, při které ale nepadla ani jedna rána. "Dostanu dvě plus dvě minuty za hrubost a nedám ani ránu. To nechápu. Posuzuje se to pokaždé jinak," kroutil hlavou 29letý útočník.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Roztržka mezi pardubickým obráncem Petrem Čáslavou (vlevo) a vítkovickým útočníkem Rostislavem Oleszem.

Článek

Druhé utkání série mělo pořádnou šťávu. V závěru se u pardubické branky strhla pořádná mela.

Byl to normální závar před brankou. Rozhodčí by to měli nechat být, protože se nic vážného nestalo a přitáhne to i fanoušky do ochozů.

Rozhodčí vám ale nadělili po čtyřech minutách. Prohodil jste něco, že kdybyste to věděl, tak byste se s Petrem Sýkorou pral více.

On není hráč, který by se chtěl prát. Já také ne. Viděl jsem, že se tam nějací kluci perou, ale musíme ctít pravidlo, že každý si vezme jednoho. Je to o respektu k soupeři. Nakonec ale dostanu dvě plus dvě minuty za hrubost a nedám ani ránu. To nechápu, posuzuje se to pokaždé jinak.

Za ty dvě utkání už máte nasbíráno 14 trestných minut.

Je to tak. Ale třeba to mé první vyloučení ve druhém zápase... jedu do brány, dostanu ránu, nemám helmu a jdu na trestnou lavici za hrubost. Nevím, jak to hrát. Týmu jsem platný na ledě, ne na trestné lavici. Těch vyloučení je z mé strany opravdu hodně.

Ta Vaše vyloučení vycházejí také především z toho, že je předbrankový prostor tvůj rajón a asi se musíš o sebe trošku starat, je to tak?

No, starat. Nevím, co si o tom mám myslet. Já ty rány, které dostanu, ustojím. Pak tam přijede bek, spadne a já jdu ven. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale já neumím skákat a padat.

Po první vysoké výhře, jste napodruhé na Pardubice nestačili. Znovu jste museli navíc dohánět manko z úvodní třetiny, čím to je?

Znovu jsme první třetinu hráli tragicky. Něco si řekneme, a pak to na ledě vůbec neplníme. Gól nedáme a pak tři dostaneme. Trápí nás to celou sezónu. Můžeme si říkat: pojďme pojďme, jdeme jdeme, ale pak první třetinu prospíme.

V úvodu jste naráželi na pardubický obranný blok ve středním pásmu. Trenéři vám pak malovali jak to překonat. Pomohlo to?

To je ten náš problém. Řekli jsme si, jak to budeme rozjíždět, ale dělala nám problém jejich odstoupená obrana a jednoduše jsme jim odevzdávali puky. Proto jsme prohrávali nula tři.

Série je nerozhodná, je teď třeba do odvet uklidnit emoce nebo si to trošku přenést i do Pardubic?

Musíme tam jet s klidnou hlavou. Soustředit se na náš výkon už od první minuty. Chtěli jsme vyhrát oba domácí zápasy, ale nepovedlo se nám to. Teď se série přesouvá na led soupeře a tam to bude důležité ustát.

Reklama