Hlavní obsah

Pardubický Vejmelka reprezentačního kouč Petra moc nepotěšil

Ostrava

Za jiných okolností by od trenéra české reprezentační osmnáctky Jakuba Petra sklidil gólman Karel Vejmelka za svůj výkon velkou pochvalu. V sérii jeho mateřských Pardubic s Petrovými Vítkovicemi ale nic takového očekávat nemůže. O více, když Východočeši díky jeho zákrokům vyhráli na ledě Vítkovic 4:2 a vezou si k domácím víkendovým odvetám cenný bod z ledu soupeře.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubický brankář Karel Vejmelka.

Článek

„Jako reprezentačního trenéra mě to, že mladý Karel Vejmelka utkání zvládl v tak bouřlivé atmosféře, samozřejmě těší. Ale v této sérii tomu tak pochopitelně není," komentoval kouč Vítkovic Petr.

Po nepovedeném prvním utkání předkola play off, které Pardubice prohrály v Ostravě-Porubě vysoko 2:8, dostal osmnáctiletý Vejmelka v brance přednost před zkušenějším Slovincem Robertem Kristanem. „Že půjdu chytat, jsem se dozvěděl ráno při rozbruslení," prozradil Vejmelka, který pochytal třicet vítkovických střel. Neporadil si jen s bekhendem, Stehlíka a dobře ukrytou střelou Romana v přesilové hře. Ustál i několik nepříjemných závarů.

„Počítal jsem s tím, že se to před brankou bude mlít. Závěr byl trochu hektický, protože Vítkovice tlačily a snažily se vyrovnat," popisoval Vejmelka, který oblékl pardubický dres v sezóně už poosmé, šanci chytat od začátku zápasu v extralize ale dostal vůbec poprvé.

„Po těch devíti porážkách už to chtělo výhru. Na včerejší debakl jsme zapomněli a tentokrát jsme taktiku dokázali dodržovat až do konce," vypočítával příčiny první pardubické výhry od 1. února, kdy se Východočeši radovali z výhry na ledě Olomouce.

Reklama

  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín