Hlavní obsah

Bičánek, Harant a Sičák budou pokračovat v Karlových Varech

Karlovy Vary

Hokejoví obránci Radim Bičánek, Tomáš Harant a Vladimír Sičák budou i nadále působit v extraligových Karlových Varech. Bičánek prodloužil smlouvu o rok a Harant se Sičákem uzavřeli kontrakty na další dvě sezóny. Energie má také zájem o návrat zadáka Michala Gulašiho, který v této sezóně působil ve švédském druholigovém Södertälje. Uvedly to oficiální internetové stránky západočeského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Čtyřicetiletý Bičánek, který po minulé sezóně uvažoval o konci kariéry, se zapojil do této sezony až v polovině listopadu. Včetně play out odehrál 30 utkání a připsal si 10 bodů za čtyři branky a šest asistencí. Celkem má v domácí nejvyšší soutěži na kontě 624 utkání a 184 bodů za 72 tref a 112 přihrávek.

O šest let mladší Harant přišel do Karlových Varů loni v létě z Hradce Králové a s 22 body za tři góly a 19 asistencí z 54 utkání byl nejproduktivnějším obráncem týmu. V české extralize dohromady sehrál 277 duelů a zaznamenal 59 bodů za 13 branek a 46 přihrávek.

Rovněž čtyřiatřicetiletý Sičák je loňskou posilou ze Sparty. V 53 duelech za Energii zaznamenal 16 bodů za tři trefy a 13 asistencí. V extralize nasbíral v 441 utkáních 131 bodů za 31 gólů a 100 přihrávek.

Vary jednají s Gulašim

"Všichni tři v sezóně potvrdili, že jsou kvalitními hráči. Byli jsme s jejich výkony spokojení, jejich zkušenosti jsou k nezaplacení. Měli jsme zatím v týmu čtyři mladé obránce, Dvořáka, Weinholda, Deyla a Tomečka, další máme k dispozici v první lize nebo na farmě v Sokolově a jednoznačně jsme potřebovali v týmu udržet zkušenost. Jsme rádi, že se nám to povedlo," řekl generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk.

Zároveň jedná s Gulašim, který působil na západě Čech od sezóny 2011/12 do loňska. "Michalovi jsme nabídli smlouvu," uvedl Vaněk na adresu bývalého hráče Vítkovic a Sparty.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín