Hlavní obsah

Další semifinále už je málo, vyhlásila Sparta a těší se do O2 areny

Praha
Aktualizováno

Po semifinálových vyřazeních v uplynulých dvou sezónách by v té nadcházející ráda došla hokejová Sparta až do finále a v něm se poprala o mistrovský titul, který naposledy získala v roce 2007. Pomoci k tomu by jí měli i dva navrátilci - brankář Tomáš Pöpperle, jenž se do klubu vrací po ročním angažmá v Soči, a útočník Tomáš Netík, který s týmem v minulosti už třikrát mistrovský pohár vyhrál.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

První trénink na ledě hokejové Sparty absolvovaly i letní posily Michal Čajkovský (vlevo), Tomáš Netík (druhý zprava) a Andrej Kudrna (vpravo).

Článek

„Sparta má vždy ambice nejvyšší, chceme vyhrát každý zápas a bavit diváky. Doufám, že se nám bude dařit v ofenzivě a budeme opět nejproduktivnějším týmem jako v předchozích dvou sezónách. V play off se chceme posunout už do finále a bojovat o titul," vyhlásil po pondělním prvním tréninku na ledě sportovní manažer Sparty Patrik Martinec.

Kádr přes letní přestávku nedoznal razantních změn, pochopitelně jich ale několik bylo. Kromě Pöpperleho s Netíkem přišli Slováci Andrej Kudrna s Michalem Čajkovským, kanadský obránce Ryan Glenn a dvoucestný kontrakt podepsal útočník Michal Dragoun. Kabinu naopak opustili brankáři Janus, Novotný a Staňa, obránci Pilař a Ďaloga a útočníci Chlapík, Rolinek a Vondrka.

„Největší změnou je odchod kapitána Tomáše Rolinka, který se rozhodl z rodinných důvodů pro návrat blíže domovu," vysvětluje Martinec Rolinkův odchod do Pardubic. Kapitánské céčko by po něm měl převzít nejproduktivnější hráč sparťanské historie Jaroslav Hlinka. „Musím si s ním ale o tom ještě promluvit, protože nevím, jak se k tomu staví on," řekl trenér Josef Jandač.

Letní změny ve Spartě:
Příchody:
Tomáš Pöpperle (brankář)
Michal Čajkovský (obránce)
Ryan Glenn (obránce)
Michal Dragoun (útočník)
Tomáš Netík (útočník)
Andrej Kudrna (útočník)
Odchody:
Jaroslav Janus (brankář)
Filip Novotný (brankář)
Rastislav Staňa (brankář)
Marek Ďaloga (obránce)
Karel Pilař (obránce)
Adam Chlapík (útočník)
Tomáš Rolinek (útočník)
Michal Vondrka (útočník)

„V rámci možností jsme kádr doplnili. Pöpperle s Netíkem jsou se Spartou spojeni z minulosti, takže nějaké zabudování v jejich případě není potřeba," pochvaluje si Jandač.

Kromě domácí soutěže by však sparťani rádi uspěli i v Lize mistrů, kde v základní skupině narazí na norský Hamar a švýcarskou Ženevu. „Liga mistrů je opět naší prioritou. Jednoznačným cílem je v ní uspět a opět ukázat, že Sparta patří mezi evropskou špičku. Už letní přípravu jsme přizpůsobili tomu, že ostrý start sezóny nás čeká 20. srpna v Norsku," připomíná Jandač.

Zásadní novinkou pro nadcházející ročník je fakt, že Sparta své domácí zápasy (včetně Ligy mistrů) již nebude hrát v holešovické Tipsport Aréně, ale ve vysočanské O2 areně. „Přišel čas stěhovat se do nového a sám jsem na to zvědavý. Je to krásná hala se skvělým zázemím. Pro klub i jeho fanoušky je to krok dopředu, v O2 areně je všechno lepší a modernější," těší se Hlinka na bývalý domovský stánek Slavie.

A Sparta doufá, že přesunem do O2 areny nepřijde o část fanoušků, kteří tento krok neschvalují. „Možná nějací fanoušci na Spartu přestanou chodit úplně a budou na O2 arenu nadávat. Ale třeba se zase objeví noví, kteří si najdou cestu. My se ale musíme soustředit na to, abychom hráli dobrý hokej a lidi na nás měli důvod chodit," uvědomuje si Jandač.

Reklama

Související témata: