Hlavní obsah

Mistr světa Stümpel: Těším se do Vítkovic! To nás rozesmálo, popřel klub dohodu

Ivan VilčekPrávo
Aktualizováno

Hokejový mistr světa z roku 2002 Jozef Stümpel opouští slovenskou extraligu a míří do Vítkovic. „Rozhodlo i to, že si zahraju s bývalým spoluhráčem a dobrým kamarádem z týmu NHL Florida Panthers Rosťou Oleszem,“ uvedl Stümpel pro deník Šport. Vítkovice však uzavřenou dohodu popřely.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Jozef Stümpel v barvách Slovenska na olympiádě ve Vancouveru.

Článek

"Docela mě to rozesmálo. Jednáme s řadou hráčů, to je fakt, ale když jsem si přečetl, že Jozefův přestup k nám je hotovou věcí, přišlo mi to srandovní," reagoval pro iSport.cz vítkovický manažer Petr Husička. Klub na svém twitteru potvrdil, že jednání v minulých týdnech proběhla, ale nic ještě není finálně uzavřeno či rozhodnuto.

Po ukončení kariéry olympijského vítěze Martina Ručinského (44) by se Stümpel v třiačtyřiceti letech stal nejstarším hráčem české nejvyšší soutěže. Smlouvu s HC Vítkovice Steel by měl podle slovenského deníku Šport podepsat v nejbližších hodinách.

Bývalý hráč Nitry připustil, že po sezóně, kdy Nitra nepostoupila do finále slovenské extraligy, cítil velké zklamání a potřebuje změnu. „Nepostup do finále je neúspěch. Každý má na něm svůj podíl viny, včetně trenéra Antonína Stavjani," řekl Stümpel.

Jeden z nejlepších slovenských centrů strávil řadu let v NHL, kde hrál za v Boston, Los Angeles a Floridu. V roce 2012 se vrátil do slovenské extraligy. S Nitrou chtěl získat mistrovský titul, ale to se mu nepodařilo. Nyní se těší na českou extraligu. „Už jsem vnitřně naladěn na Vítkovice. Česká extraliga je kvalitní soutěž," uvedl.

Stümpel si v sezóně 2004/2005 zahrál i v pražské Slavii, kde působil společně s Žigmundem Pálffym. Tehdy byla v zámořské NHL výluka.

Reklama

Související témata: