Hlavní obsah

Já a chomutovský kapitán? Potěšující i překvapující, přiznává Vondrka

Chomutov

Hokejový útočník Michal Vondrka je nejzvučnější hráčskou posilou v obměněném kádru chomutovského mužstva. Extraligový nováček bude na kvality českého reprezentanta hodně spoléhat. „Není to o jednotlivcích, ale o týmu. Po prvních přípravných zápasech víme, na čem musíme hlavně zapracovat,“ řekl Vondrka v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský útočník Michal Vondrka během přípravného duelu s Omskem.

Článek

Loňskou sezónu jste dohrával v pražské Spartě, která skončila v extraligovém semifinále play-off na Třinci. Neuvažoval jste o setrvání v Praze?

Je pravda, že jsme se zástupci Sparty měli nějaké sezení, ale nakonec jsem se domluvil v Chomutově.

Jaké máte pocity a poznatky z dosavadní přípravy chomutovských Pirátů na ledě?

V tomto období nohy bolí. Trénujeme hodně a do toho přicházejí zápasy. Je to součást hokejového koloběhu, proto bych z prvních výsledků, byť jsme porazili Omsk, nedělal velké závěry.

Vstřelil jste i vůbec první gól týmu v nové sezóně. Vnímáte to tak, že byste se podle všeobecného očekávání měl stát lídrem mužstva?

S tím, že jsem se trefil, mohu být spokojený. Ale jsou tam pořád nedostatky ve hře. Cítím deficit a potřebuji hlavně trénovat. Věřím, že to bude lepší a lepší.

Na co se hodláte zaměřit, co se týče herních prvků?

Chceme zapracovat na útoku. A naplňovat koncepci, abychom byli úspěšní. Zatím to tak silné z naší strany nebylo. Úvodní výhra nad Omskem byla povzbuzením do další práce, ale to nesmí nikoho uspokojit. Máme před sebou ještě spoustu zápasů do startu extraligy a bude záležet na bojovnosti a výkonech celého týmu.

Spoluhráči vám svěřili kapitánskou roli. Jak se k ní stavíte?

Proběhlo hlasování a kluci mě zvolili. Moc mě to potěšilo i překvapilo a jsem rád, že to mohu dělat.

Reklama