Hlavní obsah

Hokejisté Sparty, Třince a Plzně jsou stoprocentní. Kubalík se blýskl hattrickem

jis, dhSport.cz
Aktualizováno

Nedělní druhé kolo hokejové extraligy přineslo několik zajímavých výsledků. Návrat na vítkovický stadión nevyšel brněnskému trenérovi Aloisi Hadamczikovi, jehož Kometa padla 1:5. Karlovy Vary znovu dostaly pět gólů, tentokrát nestačily doma na Třinec (2:5) - Oceláři podruhé v sezóně zvítězili. Mistrovský Litvínov prohrál v Liberci 1:4. Sparta je po výhře 5:3 ve Zlíně bodově stoprocentní, stejně jako Plzeň, jejíž výhru 4:1 v Pardubicích řídil Dominik Kubalík. Ten jako první hráč v nové sezóně vsítil hattrick. Hradec uspěl 2:0 na ledě Olomouce. Chomutov se pod koučem Vladimírem Růžičkou dočkal prvního vítězství - Piráti přehráli Mladou Boleslav 2:1.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Plzeňský Dominik Kubalík jako první v nové sezóně extraligy vsítil hattrick.

Článek
Fotogalerie

Plzeň se dočkala druhého vítězství, na ledě Pardubic řádil dvacetiletý útočník Dominik Kubalík. Skóre zápasu otevřel ve 14. minutě, Indiáni poté dlouho drželi těsný náskok. V 35. minutě sice snížil Čáslava, ale úvod třetí třetiny byl zcela v režii Plzně. Kubalík dvěma slepenými zásahy završil hattrick, na 4:1 pro hosty ještě uzavřel Hossa. Plzeň je díky lepšímu skóre na vedoucí příčce před Třincem.

Ten potvrdil roli favorita na ledě Karlových Varů a zvítězil 5:2. Oceláři mají na svém kontě plný počet bodů, naopak Západočeši i ve druhém kole inkasovali pět gólů. Vary mají společně se Zlínem, Olomoucí a Pardubicemi na svém kontě nula bodů.

Hrdinou Vítkovic na startu nové sezóny je Rostislav Olesz. Ten ve dvou kolech dal už čtyři góly a usadil se na čele tabulky extraligových střelců. Olesz se jako první zapsal do střeleckých statistik i proti Brnu, Vítkovice poté výborným týmovým výkonem dotáhly zápas do vítězného konce (5:1) a vyhrály i druhý zápas nové sezóny, v pátek uspěly po nájezdech na ledě Mountfieldu.

Bílí Tygři odčinili páteční prohru z Brna a na svém ledě porazili mistrovský Litvínov 4:1. Zápas byl oboustranně hodně nervózní a rozhodčí rozdali velký počet trestných minut. Liberec rozhodl ve třetí třetině, kdy dal dva góly Valský a výhru domácích ještě jistil Vampola.

Sparta v přestřelce uspěla 5:3 ve Zlíně, který ještě nebodoval. Tři asistence si připsal hostující útočník Lukáš Pech. Premiérového vítězství na střídačce Chomutova se dočkal trenér Vladimír Růžička. Výhru 2:1 nad Boleslaví zajistil dvě minuty před koncem Sklenář. Olomouc v neděli nevstřelila ani gól a na svém ledě podlehla Hradci Králové 0:2.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 5:1
Branky: 11. a 37. Olesz, 47. Kudělka, 52. Zdráhal, 58. Hlinka - 21. Hruška.
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:5
Branky: 18. Haščák, 36. Tomeček - 13. Doudera, 14. Klepiš, 26. Dravecký, 39. Irgl, 47. Orsava.
Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 4:1
Branky: 49. a 51. Valský, 18. Ulrych, 56. Vampola - 31. Hübl.
HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 1:4
Branky: 35. Čáslava - 14., 40. a 42. Kubalík, 47. Hossa.
HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 0:2
Branky: 13. Kudrna, 60. Červený.
PSG Zlín - HC Sparta Praha 3:5
Branky: 21. Veselý, 26. Žižka, 60. Holík - 6. Kumstát, 13. Přibyl, 32. Sabolič, 40. Polášek, 45. Hlinka.
Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:1
Branky: 46. Květoň, 59. Sklenář - 50. Pabiška.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice