Hlavní obsah

Mistr udolal Spartu v nájezdech. Hokejová extraliga má nového lídra

Aktualizováno

Hokejisté Litvínova přerušili v Tipsport extralize čtyřzápasovou šňůru proher. Ve šlágru 6. kola obhájce titulu udolal před vlastním publikem vedoucí Spartu 3:2 po samostatných nájezdech. Pražané po druhé porážce v sezóně přepustili první příčku v tabulce Mladé Boleslavi, která v neděli zvítězila na ledě posledních Karlových Varů 5:2. Liberec zdolal Třinec 2:1 a posunul se na třetí místo. Olomouc si poradila doma s Chomutovem 5:2, Hradec Králové porazil Brno 3:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští hokejisté slaví vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Litvínov měl výborný vstup do sezóny, když hned v prvním kole porazil Zlín 4:0. Poté ale přišly čtyři porážky v řadě, které úřadujícího mistra katapultovaly až na dvanácté místo tabulky. V nedělním utkání proti Spartě ale Krušnohorci neúspěšnou sérii zlomili.

Hokejová Tipsport extraliga - 6. kolo
Litvínov - Sparta 3:2 po sam. náj.
Branky: 43. a rozh. sam. nájezd V. Hübl, 51. Šrámek - 21. Kumstát, 49. Přibyl.
Karlovy Vary - Ml. Boleslav 2:5
Branky: 15. Tomeček, 54. Bartek - 4. a 6. Pacovský, 8. Voráček, 15. Lenc, 40. Pabiška.
Liberec - Třinec 2:1
Branky: 13. Jonák, 46. Řepík - 58. Nosek.
Hradec Králové - Brno 3:1
Branky: 2. Courchaine, 11. Pilař, 48. Červený - 42. H. Zohorna.
Olomouc - Chomutov 5:2
Branky: 48. a 51. Jergl, 12. Řípa, 23. Laš, 26. Holec - 29. Vl. Růžička ml., 56. Sklenář.
Zápas Vítkovice - Plzeň se hraje v úterý 29.9.
Duel mezi Zlínem a Pardubicemi byl odložen.

Po bezbrankové první části otevřel skóre hostující Kumstát. Dalších gólů se fanoušci dočkali až ve třetí třetině. Nejprve vyrovnal v přesilovce pět na tři Hübl, dvojnásobnou početní výhodu si však o pár minut později zahráli i Pražané a Přibyl jim znovu vrátil těsný náskok. Jenže žlutočerní dokázali i tentokrát odpovědět. V 51. minutě se prosadil před brankou Šrámek a napínavé střetnutí šlo do prodloužení. V něm se nerozhodlo a vítěze tak musely určit až samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným exekutorem Viktor Hübl, jenž zařídil Vervě bonusový bod.

Boleslav rozhodla už v první třetině

Karlovarští hokejisté se chtěli odpoutat ze samého chvostu tabulky, jenže začátek domácího duelu s Mladou Boleslaví se jim vůbec nevydařil. Už v 8. minutě svítil na ukazateli stav 0:3. Dvakrát se trefil Dominik Pacovský, jenž je v nové sezóně při střelecké chuti. V posledních třech utkáních rozvlnil síť celkem čtyřikrát.

Středočeši nakonec vyhráli úvodní dvacetiminutovku 4:1 a náskok už ve zbytku střetnutí nepustili. Bruslařský klub zvítězil potřetí v řadě a vyhoupl se do čela soutěže. Energie naopak utrpěla pátou porážku v novém ročníku a zůstává poslední.

Liberec zdolal Třinec, Řepík poprvé skóroval

Cenné tři body si připsal Liberec. Bílí Tygři se zakousli do soupeře, v první třetině ho jasně přestříleli (10:1), skvělého Hamerlíka však dokázal pokořit pouze ve 13. minutě Jonák. Uklidnění do domácích řad přinesla 46. minuta, kdy se v české nejvyšší soutěži poprvé trefila letní posila Severočechů Řepík. Oceláři stihli v závěru už jen snížit zásluhou Noska, jenž překazil brankáři Lašákovi čisté konto.

Podještědský celek zůstává před svými diváky nadále stoprocentní a poskočil na třetí pozici. Slezané klesli na osmé místo.

Kohouti přibrzdili rozjeté Piráty

Olomouc v minulém kole přivezla dva body z Brna a v neděli utnula čtyřzápasovou sérii výher chomutovským Pirátům, kteří se v úvodu sezóny pyšní velmi dobrou formou. Dvěma zásahy se blýskl Aleš Jergl. Kohouti zvítězili v extralize počtvrté za sebou a jsou šestí.

Po dvou porážkách v Liberci a na Spartě zabrali hráči Hradce Králové. Mountfield porazil Brno 3:1 a radoval se z prvního bodového zisku proti svému dnešnímu sokovi po třech vzájemných střetnutích.

Zbylé dva zápasy 6. kola se v neděli neuskutečnily. Na Zimním stadiónu Luďka Čajky došlo k havárii chlazení a duel domácího Zlína s Pardubicemi tak byl odložen. Vítkovice si to rozdají s Plzní v úterý 29. září.

Reklama