Hlavní obsah

Plzeň si otevřela střelnici, v repríze finále uspěl Třinec. Sparta vyšla v Brně naprázdno

Aktualizováno

Hokejisté Plzně si v utkání osmého extraligového kola otevřeli střelnici v Hradci Králové, který v přímé bitvě o první příčku deklasovali 6:2 a zůstávají na čele. Reprízu posledního finále zvládl Třinec, na ledě extraligového šampióna zvítězil 4:1. Kometu nepoložil ani třikrát ztracený jednogólový náskok a Spartu doma zdolala 5:3. Zlín přepustil poslední příčku Karlovým Varům, ve kterých uspěl 2:1. Už páté vítězství v řadě slaví Olomouc, Liberec zůstává doma neporažený, Chomutov přetlačil 3:2 po prodloužení.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Plzně Matěj Machovský (vpravo) oslavuje vyhrané utkání nad Hradcem Králové.

Článek
Fotogalerie

Liberec porazil Chomutov 3:2 po prodloužení a v probíhající sezóně si v domácím prostředí udržel neporazitelnost. Utkání se přitom lépe vyvíjelo pro Piráty, kterým na konci první a na začátku druhé třetiny zajistil dvougólové vedení Pospíšil. Tedy útočník, který v minulosti odehrál dvě sezóny za Bílé Tygry. Liberečtí ale skóre třemi přesilovkovými zásahy otočili a velký podíl na tom měl Petr Vampola, jenž jeden gól vstřelil a další dva připravil. Ve čtvrté minutě prodloužení rozhodl Jelínek. Chomutov prohrál potřetí za sebou.

Zápasy 8. kola Tipsport extraligy:
Liberec - Chomutov 3:2 po prodloužení
Branky: 37. Řepík, 47. Vampola, 64. P. Jelínek - 20. a 22. Pospíšil
Karlovy Vary - Zlín 1:2
Branky: 23. Marosz z trestného střílení - 4. Říčka, 35. Cibák
Mountfield HK - Plzeň 2:6
Branky: 25. Köhler, 51. Troliga - 24. Kristl, 46. D. Sklenička, 47. Indrák, 50. Kracík, 52. Bližňák, 57. Kratěna
Olomouc - Pardubice 2:1
Branky: 30. Eberle, 53. Holec - 56. Kolář
Litvínov - Třinec 1:4
Branky: 30. Jánský - 4. Irgl, 7. Orsava, 29. Klepiš, 46. Dravecký
Kometa Brno - Sparta 5:3
Branky: 8. Vondráček, 38. J. Hruška 52. L. Čermák, 56. H. Zohorna, 59. Burian - 17. Sabolič, 42. Přibyl, 54. Piskáček.

V souboji týmů ze dna tabulky zvítězil Zlín v Karlových Varech a dostal se právě na jejich úkor z posledního místa. Berani nastoupili k soutěžnímu duelu poprvé od 25. září, poté museli dva domácí zápasy odložit kvůli havárii chladícího zařízení na Zimním stadiónu Luďka Čajky. Ve Varech šli do vedení už ve čtvrté minutě trefou Říčky. V úvodu prostřední sice srovnal z trestného střílení Marosz, tři body ale hostům vystřelil v 35. minutě Slovák Cibák.

Ani třísettisícová pokuta pro celý tým po ostudné domácí porážce 1:6 od Vítkovic neprobudila Pardubice, které podlehly na ledě Olomouce 1:2 a před posledními Karlovými Vary jsou jen zásluhou lepšího skóre. Domácí vedli od poloviny utkání po brance Eberleho, sedm minut před koncem zvýšil Holec. Východočeši už jen Kolářovou zásluhou zkorigovali. Hanáci si tak po dvou úvodních porážkách připsali už páté vítězství v řadě!

Naposledy 1. prosince 2013 dokázali zdolat hokejisté Plzně Hradec Králové, od té doby posbírali šest proher. To ale po dnešku už neplatí, neboť Západočeši přímý souboj o první místo jednoznačné zvládli a Hradec na jeho ledě deklasovali 6:2. Přitom ještě po čtyřiceti minutách byl stav 1:1, za hosty se trefil hned ve svém premiérovém extraligovém zápase devatenáctiletý útočník Richard Kristl. Ve třetí třetině přišla pětigólová plzeňská smršť, a tak Indiáni po čtvrté výhře v řadě zůstávají na čele.

Sparta prohrála potřetí za sebou

Repríza posledního finále vyzněla lépe pro Třinec, který zdolal úřadujícího šampióna z Litvínova na jeho ledě 4:1. Ocelářům skvěle vyšel úvod zápasu, už po sedmi minutách vedli 2:0. Výborně jim navíc fungovaly přesilovky, když využili hned tři ze čtyř. Chemici už posedmé za sebou nedokázali získat tři body, předchozí dvě jejich výhry totiž přišly po samostatných nájezdech.

Už třetí porážku v řadě musí skousnout Sparta, která padla 3:5 v Brně. Kometa naopak přerušila sérii tří nezdarů. Pražané dokázali hned třikrát smazat jednobrankový náskok domácích, jenže v 56. minutě chyboval v obranné třetině Réway a na gól Hynka Zohorny už Jandačovi svěřenci odpověď nenašli. Do prázdné branky pak výhru Brňanů pečetil Burian.

Poslední utkání 8. kola mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví se odehraje 8. prosince.

Reklama

Související témata: