Hlavní obsah

Liberec první, Pardubice u dna! Plzeň na Spartě stáhla manko, padla v přídavku. Růžička pokořil Litvínov

vap, škvSport.cz
Aktualizováno

Změna na špici i na dně! Hokejisté Liberce se výhrou v 9. kole na ledě Pardubic vrátili o bod do čela extraligy, Východočeši propadli na poslední pozici. Vedení v tabulce ztratila Plzeň, když prohrála na ledě Sparty. Ta ve šlágru kola vedla 2:0, hosté korigovali, Sparta znovu unikala až na 4:1, ale nakonec rozhodla až v prodloužení. Vladimír Růžička se svými Piráty vyhrál 1:0 v pikantním souboji s Litvínovem. Kometa urvala body v Třinci za výhru 2:1. Boleslav zvítězila 4:1 nad Hradcem. Vítkovice čtyřikrát šly do vedení ve Zlíně, nakonec vyhrály 5:3. Olomouc otočila vývoj proti Karlovým Varům (2:1).

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radost libereckých hokejistů v Pardubicích.

Článek
Fotogalerie

Šlágrem kola byl souboj Sparty s vedoucí Plzní. Pražané čekali už tři kola na výhru, v sérii tří venkovních zápasů se jí nedočkali v Litvínově, Liberci ani v Brně. V báječně zaplněné O2 areně byli blízko k úspěchu už v normální hrací době. Nakonec se k vítězství dopracovali až v přídavku. Bod je vzhledem k vývoji utkání triumfem Západočechů...

Hokejová Tipsport extraliga, 9. kolo:
Třinec - Kometa Brno 1:2
Branky: 28. Dravecký - 20. Ostřížek, 28. Zohorna
Chomutov - Litvínov 1:0
Branka: 17. Kämpf
Zlín - Vítkovice 3:5
Branky: 17. Matějíček, 26. Sýkora, 56. Kotvan - 6. Szturc, 24. Klok, 53. Strapáč, 57. Olesz, 60. Balán
Mladá Boleslav - Hradec Králové 4:1
Branky: 21. Urban, 42. Lenc, 48. Jarůšek, 55. Klimenta - 44. Knotek
Pardubice - Liberec 1:4
Branky: 9. Jak. Svoboda - 48. a 55. Birner, 5. Šimek, 59. Jelínek
Olomouc - Karlovy Vary 2:1
Branky: 27. Skrbek, 31. Vyrůbalík - 8. Haščák
Sparta Praha - Plzeň 5:4 po prodloužení
Branky: 36. a 61. Přibyl, 3. Kudrna, 5. Réway, 32. Mikúš - 30. Poletín, 42. Jeřábek, 49. Kubalík, 58. Bližňák

Trápící se Pardubice čekal Liberec, který se veze na vítězné vlně a další výhrou se při zaváhání Plzně vyhoupnul do čela soutěže. Východočeši nebodovali potřetí za sebou a klesli na poslední místo o skóre za Karlovy Vary.

Piráti po třech porážkách v řadě uspěli v severočeském derby. Růžička si připsal výhru nad celkem, který vedou jeho asistenti ze zlatého MS 2005 Radim Rulík s Ondřejem Weissmannem. Na Chemiky to přitom v sezóně 2013/14, kdy hrál extraligu naposledy, Chomutovu nešlo - prohrál s nimi všech šest vzájemných zápasů.

O jedinou trefu oboustranně opatrného zápasu se postaral David Kämpf po chybě brankáře Jaroslava Januse. Domácí gólman Jan Strmeň při premiéře v základní sestavě uhájil čisté konto, hostující Viktor Hübl nedal ani trestné střílení!

Oceláři se po sérii tří venkovních zápasů představili doma, když hostili brněnskou Kometu. Ta v neděli po třech prohrách v řadě zabrala a porazila Spartu. Na kluzištích soupeřů v tomto ročníku ale do tohoto kola vyhrála jediné ze čtyř utkání. V Třinci si ovšem venkovní bilanci vylepšila.

Zlín se poprvé od 20. září představil v domácím prostředí, neboť předchozí dva duely s Olomoucí a Pardubicemi musel kvůli havárii chladícího zařízení odložit. Na první bodový zisk na svém ledě v této sezóně dál musí čekat. S Vítkovicemi třikrát vyrovnal, ale na zisk to nestačilo. V 57. minutě rozhodl Rostislav Olesz.

Třetí Mladá Boleslav pošesté za sebou bodovala, z toho počtvrté zvítězila, a to v boji s o příčku horším Hradcem Králové.

Olomouc po obratu dokonce pošesté za sebou vyhrála. Ve 31. minutě proti posledním Karlovým Varům rozhodl Martin Vyrůbalík. Energie se musela obejít bez útočníka Radka Dudy, který dostal v neděli za "hlavičku" na Oldřicha Kotvana trest ve hře a má tak automaticky zastavenou činnost na jedno utkání.

Reklama

Související témata: