Hlavní obsah

Vést 4:1 po dvou třetinách je ten nejhorší stav, prohlásil zcela vážně kouč Sparty

Dosavadního lídra soutěže sice porazili, po výhře 5:4 po prodloužení přesto cítili hokejisté Sparty pachuť. Aby ne, když ještě na začátku třetího dějství vedli o tři góly, pak ale nepochopitelně polevili a umožnili vrátit se Plzeňanům do hry. „Za druhý bod jsme nakonec rádi, ale pocit zklamání přetrvává,“ musel přiznat sparťanský asistent trenéra Zdeněk Moták.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Sparty Daniel Přibyl střílí gól. Vlevo brankář Plzně Matěj Machovský.

Článek
Fotogalerie

„Můžou za to vlastní chyby, ztráta koncentrace, nebojovnost a prohrávání soubojů," vyjmenovával Moták příčiny sparťanského útlumu a pak přítomné novináře zaskočil touto větou. „Já říkám, že vést po dvou třetinách 4:1 je ten nejhorší stav," pravil s vážnou tváří.

„Nejsem si jistý, že jsme polevili. Spíš mi přijde, že jsme se báli hrát, abychom neudělali nějaké zbytečné chyby. Ale ty z toho spíš pramenily. Nechci z toho dělat žádnou vědu, ale myslím, že bychom to měli sehrát víc v klidu, když vedeme 4:1. Vyhrané zápasy ztrácíme opakovaně," mrzelo útočníka Pražanů Daniela Přibyla.

Ten se nakonec stal sparťanským spasitelem, neboť ke svému gólu na 4:1 přidal po půlminutě prodloužení i ten vítězný. A tak dál trvá, že Sparta si v domácí soutěži drží v libeňské O2 areně neporazitelnost.

„Samozřejmě je dobré, že nám tady daří. Ale potřebujeme vyhrávat v normální hrací době. Zaplaťpánbůh, že jsme to dotáhli aspoň v prodloužení, ale je pravda, že bod jsme ztratili," přiznával Klimek, jehož potěšilo, že na zápas dorazilo takřka osm tisíc fanoušků.

„Po takovém průběhu si bodu ze Sparty musíme vážit," prohlásil kouč Západočechů Michal Straka, jehož svěřenci vyhráli už šestou třetí třetinu z devíti odehraných zápasů. „Možná z nás před jejich začátkem všechno spadne a jdeme do nich za nepříznivého stavu s tím, že to zkusíme. Vždycky je důležitý rychlý gól na začátku třetiny, který mužstvo nakopne."

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice