Hlavní obsah

Vítězná série Olomouce skončila, Liberec vede tabulku. Trenérské premiéry nevyšly

roj, škvSport.cz
Aktualizováno

Vítěznou sérii hokejistů Olomouce, která trvala sedm zápasů, ukončily v 11. extraligovém kole Vítkovice po vítězství 3:2 v prodloužení. Do čela tabulky se tak vyšvihl Liberec po výhře nad posledním Zlínem 3:1. Bílí Tygři ale vedou jen o skóre před Spartou, která vyhrála v Pardubicích 4:2. Na lavičce Východočechů se tak nepovedl debut trenérské dvojici Král, Zadina. Trenérská premiéra nevyšla ani Peteru Oremusovi, jehož Karlovy Vary podlehly mistrovskému Litvínovu 2:3. Boleslavští potvrdili výbornou domácí bilanci jednoznačnou výhrou nad Brnem 4:0, Chomutov doma vydřel vítězsvtí nad Mountfieldem 2:1 až v samostatných nájezdech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Komety Marek Čiliak inkasuje první gól v utkání s Mladou Boleslaví. Vpravo útočník Radim Zohorna.

Článek
Fotogalerie

Olomouc sice dvakrát v utkání vedla, ale Olesz v závěru v přesilovce srovnal a v prodloužení vystřelil výhru Vítkovicím premiérovou trefou v letošním ročníku Kovář. Hosté naplno bodovali počtvrté za sebou a dali tak zapomenout na vysoké porážky na ledě Kohoutů z předchozí sezóny.

Hokejová Tipsport extraliga - 11. kolo:
Olomouc - Vítkovice 2:3 v prodloužení
Branky: 5. Vyrůbalík, 57. Knotek - 38. Balán, 58. Olesz, 62. L. Kovář
Mladá Boleslav - Brno 4:0
Branky: 3. Látal, 20. Stříteský, 33. Pabiška, 52. Bárta
Chomutov - Hradec Králové 2:1 po sam. nájezdech
Branky: 4. Růžička, Vondrka rozhodující nájezd - 39. Courchaine
Zlín - Liberec 1:3
Branky: 50. Kotvan - 4. Bakoš, 28. Vampola, 60. Radivojevič
Karlovy Vary - Litvínov 2:3
Branky: 8. T. Rachůnek, 29. Marosz - 27. Hořava, 34. Hübl, 40. Hübl
Pardubice - Sparta Praha 2:4
Branky: 22. P. Sýkora, 39. Starý - 17. Buchtele, 40. Hlinka, 42. Hlinka, 56. Hamilton
Předehráno ve středu:
Třinec - Plzeň 5:1

Liberec je po nedělní porážce od Olomouce zpět na vítězné vlně. Zaslouženě si veze výhru 3:1 z ledu trápícího se Zlína, který z posledních šesti zápasů jen jednou zvítězil a zůstává přikován na poslední příčce.

Bílí Tygři tak sesadili z čela tabulky Plzeň a vedou o skóre před Spartou, které zařídil vítězný obrat v Pardubicích dvěma góly v závěru druhé a na začátku třetí třetiny Hlinka. Nové trenérské duo Dynama Král, Zadina tak při své premiéře se svým týmem nebodovalo, Sparta naopak ukončila čtyřzápasové čekání na výhru venku.

Hübl pokazil Oremusovi premiéru

Trenérská premiéra nevyšla ani Peteru Oremusovi. Jeho Karlovy Vary proti mistrovskému Litvínovu dvakrát vedly, jenže výhru v podkrušnohorském derby nakonec zařídil hostům dvěma góly Hübl. Litvínov tak slaví teprve druhé vítězství v základní hrací době v sezóně.

Popáté doma zvítězila Mladá Boleslav. Středočeši ukončili třízápasovou vítěznou šňůru Kometě Brno, kterou na svém ledě smetli. Brankář Rittich ozdobil triumf svým prvním čistým kontem. Hosté navíc dohrávali bez Vojtěcha Němce, jenž dostal za nesportovní chování trest do konce utkání.

Hradečtí hokejisté sice před pátečním duelem porazili Chomutov pětkrát za sebou, ale tentokrát podlehli po samostatných nájezdech a počtvrté v řadě nedokázali venku zvítězit. O vítězství Pirátů rozhodl jediným proměněným nájezdem Vondrka. Hradecký Jaroslav Kudrna odehrál jubilejní osmisté extraligové utkání. Piráti vybojovali ze šesti domácích duelů páté vítězství.

Reklama

Související témata: