Hlavní obsah

Pardubice - Chomutov 4:1Pardubice udeřily v prostřední třetině. Piráti prohráli potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Rolinek 1 : 0
27. Dušek (trestné střílení) 1 : 1
30. J. Svoboda 2 : 1
36. Marcinko 3 : 1
44. P. Sýkora 4 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic vyhráli v 16. kole extraligy nad Chomutovem 4:1 a podruhé za sebou doma uspěli. Celkově to bylo pro Dynamo teprve třetí vítězství z posledních deseti zápasů. Piráti naopak potřetí v řadě prohráli. Rozhodující byla prostřední třetina utkání, ve které padly čtyři góly, z toho tři do hostující branky.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubičtí fanoušci na ilustračním snímku

Článek

Pardubice nastoupily do zápasu i s uzdraveným Petrem Sýkorou, ale ani on v bezbrankové první třetině nevymyslel gólový recept. V šesté minutě byl v dobré pozici Růžička, ovšem o kousek minul horní růžek branky. Do podobných míst mířil i na druhé straně Nahodil, který ujel po křídle. Oba týmy se soustředily zejména na pečlivou defenzívu, a tak si brankáři připisovali zákroky zejména po střelách z dálky.

Góly v Pardubicích začaly padat až po pauze. Pomohla k tomu paradoxní situace, kdy v krátkém sledu oba týmy obdržely trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Více prostoru na ledě využil Rolinek, který se ze strany trefil přesně nad Strmeňovo rameno. Chomutov vyrovnal krátce po ubráněném oslabení, když Dušek pěkným blafákem proměnil trestné střílení.

Dynamo si ale ještě před polovinou utkání vzalo vedení zpět, navíc o další gól odskočilo. Svoboda dostal hodně prostoru na hranici kruhů a švihem poslal kotouč do sítě. Piráti pak neproměnili přesilovou hru a naopak při oslabení inkasovali. Marcinko se mezi kruhy otočil s pukem a následně jej poslal mezi betony chomutovského brankáře.

Chomutov mohl snížit zkraje třetí části, ale osamocený Rýgl zblízka neprostřelil Maxwella. A Pardubice ve 44. minutě trestaly, když Sýkora se štěstím proměnil samostatný únik. Tenhle moment Piráty definitivě zlomil, Pardubice si tříbrankový náskok v poklidu hlídaly. V poslední minutě navíc Kopřiva skvělým zákrokem sebral gól Moučkovi.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Rolinek (L. Havlík), 30. J. Svoboda (Štajnoch, Marcinko), 36. Marcinko (Tybor), 44. P. Sýkora (Rolinek, Maxwell) - 27. Dušek z trestného střílení. Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Bláha, Frodl. Vyloučení: 5:5, navíc Chlouba (Chomutov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7367.
Pardubice: Maxwell - Štajnoch, L. Havlík, Nedbal, Čáslava, Bokroš, Ščotka - Tybor, Marcinko, J. Svoboda - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - Moučka, Redenbach, Starý - Poulíček, Kaut, Tomášek. Trenéři: R. Král a Zadina.
Chomutov: Strmeň (44. M. Kopřiva) - Rutta, Jánošík, Rýgl, Dlapa, Šidlík, J. Mrázek, J. Drtina - Červenka, V. Růžička ml., Vondrka - Hovorka, Kämpf, Hřebejk - Pospíšil, Dušek, Sklenář - Chlouba, D. Kaše, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: