Hlavní obsah

Třinec s novými trenéry trápil lídra, mistr klesl až na dno

mm, vatSport.cz
Aktualizováno

Zatím nevyhrávají, ale s dočasnou trenérskou dvojicí René Mucha, Marek Malík se v Třinci dočkali gólů a alespoň jednoho bodu. Oceláři v rámci nedělního programu 19. kola hokejové Tipsport extraligy potrápili lídra soutěže z Liberce, ale nakonec podlehli 2:3 v prodloužení. V nastaveném čase padlo rozhodnutí i v duelu Mladé Boleslavi s Karlovými Vary (4:3), bod navíc na konto domácích zajistil kapitán týmu David Výborný. Plzeň porazila Vítkovice 3:2, Chomutov udolal Olomouc 2:0 a Zlín zvítězil na ledě Pardubic 3:2, po čemž se na poslední místo v tabulce propadl úřadující mistr z Litvínova.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

(Zleva) Zbyněk Irgl z Třince, Branko Radivojevič a Radim Šimek z Liberce, kteří se radují z vítězné branky.

Článek
Fotogalerie

Kolo zkompletuje 24. listopadu utkání brněnské Komety s Hradcem Králové, zápas Sparta - Litvínov (2:3 po sam. nájezdech) byl předehrán 20. října.

Třinec po reprezentační pauze dvakrát prohrál, dlouhých 158 minut nedal gól a diváci byli zvědavi, jak se na ambiciózním týmu v duelu s lídrem extraligy z Liberce projeví rezignace trenérů Jiřího Kalouse s Václavem Varaďou, na jejichž místo přišli René Mucha a Marek Malík. Ocelářům se dlouho dařilo, ve druhé třetině si vybudovali dvougólový náskok, ale ani ten jim nakonec nestačil k více než bodovému zisku.

Bílí Tygři ještě do konce prostřední části hry srovnali skóre a obrat dokonal v prodloužení Branko Radivojevič. Liberec bodoval už poosmé v řadě.

Karlovy Vary v pátek otočily duel s Pardubicemi a v neděli v Mladé Boleslavi jim znovu Rudolf Huna ve třetí třetině zajistil vedení 3:2. Čtvrtá výhra v řadě však na konto týmu z lázeňského města nakonec nepřibyla. Přestřelku nejprve poslal Jarůšek do prodloužení, v němž se o extra bod navíc postaral kapitán středočeského mužstva David Výborný. Mladoboleslavští tak na svém kluzišti dokázali bodovat i v devátém utkání v sezóně.

Ölvecký znovu mezi střelci

Vydatnou posilou se zdá být Peter Ölvecký. Nový přírůstek v sestavě Vítkovic se už při svém pátečním debutu podílel jedním gólem na devastaci Třince (7:0) a střelecky se prosadil i v neděli v Plzni. A to hned dvakrát. Domácí sice vedli v úvodu třetí třetiny 3:0, slovenský útočník ale svými trefami ještě vykřesal hostům naději. Západočeši ale nakonec vítězství udrželi a s Ostravany neztratili doma ani bod posedmé za sebou.

Zlín po reprezentační pauze zabral. V Pardubicích vyhrál 3:2 a připsal si třetí výhru za sebou, díky čemuž se odlepil ode dna tabulky. Po dvou třetinách nerozhodný stav definitivně rozetnul v 56. minutě svým premiérovým gólem v extralize Jan Maruna.

Chomutovští hokejisté v předchozích třech vzájemných utkáních nenašli recept na obranu Olomouce a vždy prohráli. Tentokrát se ale ocitli v podobném zmaru Hanáci, na brankáře Miroslava Kopřivu si nepřišli. Hrdina v brance Pirátů podruhé za sebou udržel doma čisté konto a celkově si připsal třetí nulu v sezóně.

Hokejová Tipsport extraliga - 19. kolo:
Pardubice - Zlín 2:3
Branky: 14. Šimun, 30. P. Sýkora - 11. Cibák, 14. Kotvan, 56. Maruna
Plzeň - Vítkovice 3:2
Branky: 1. Johnson, 34. Poletín, 41. Kratěna - 44. a 50. Ölvecký
Třinec - Liberec 2:3 v prodloužení
Branky: 22. Plíhal, 23. Nosek - 38. Krenželok, 40. J. Vlach, 62. Radivojevič
Chomutov - Olomouc 2:0
Branky: 13. Kämpf, 49. Rutta
Mladá Boleslav - Karlovy Vary 4:3 v prodloužení
Branky: 6. R. Hruška, 25. Pacovský, 51. Jarůšek, 64. D. Výborný - 24. Osmík, 31. Gulaši, 45. Huna
Předehráno 20. října:
Sparta - Litvínov 2:3 po sam. nájezdech
Utkání Brno - Hradec Králové se bude hrát 24. listopadu.

Reklama

Související témata: