Hlavní obsah

Mistr prohrál v Boleslavi a zůstává poslední. Do čela extraligy jde Plzeň

jsv, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga má minimálně do středy nového lídra. Plzeň v rámci úterního 20. kola udolala doma Brno 1:0 a díky lepšímu skóre se posunula na první příčku před Liberec, jenž má ale hned dva zápasy k dobru. Nedařilo se znovu Litvínovu. Úřadující mistr prohrál v Mladé Boleslavi 3:5 a nadále zůstává na chvostu tabulky. Karlovy Vary podlehly v podkrušnohorském derby Chomutovu 2:4, Pardubice zvítězily ve Vítkovicích 5:4 a Olomouc porazila Zlín 3:2. Hradec Králové zvítězil v Třinci 2:1 po prodloužení.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu proti Brnu v zápase 20. kola Tipsport extraligy.

Článek
Fotogalerie

Plzni stačil na výhru nad Brnem jediný přesný zásah, o který se postaral v 10. minutě v přesilovce Kubalík. Dvacetiletý forvard se střelecky prosadil potřinácté v sezóně. Druhou nulu v tomto ročníku vychytal gólman Machovský, jenž lapil všech dvaatřicet střel soupeře. Kometa vyhrála jediné z posledních pěti utkání a je devátá.

Naopak Indiáni jsou v laufu, z posledních sedmi střetnutí šestkrát zvítězili a poskočili do čela soutěže. Dosud vedoucí Liberec čeká duel 20. kola ve středu na Spartě (18:30 hod.). V případě jakéhokoli bodového zisku se Bílí Tygři vrátí na první pozici.

Litvínov zůstává na chvostu

Šestou porážku za sebou zaznamenal mistrovský Litvínov. Verva v polovině úvodní dvacetiminutovky během jedné minuty smazala v Mladé Boleslavi dvoubrankovou ztrátu, jenže Středočeši na začátku druhé třetiny znovu odskočili žlutočerným na rozdíl dvou branek a náskok si už pohlídali.

Hráči Vítkovic vyhráli v domácím prostředí čtyři z posledních pěti zápasů, tentokrát však odcházeli z ledu smutní. Pardubice rozhodly duel v prostřední části hry. V rozmezí 21. a 32. minuty se postupně trefili Nahodil, Rolinek a Čáslava. Kantora poté nahradil mezi tyčemi Dolejš, ani on ale čistý štít neudržel. Na začátku třetí třetiny ho pokořil Sýkora a vypadato to, že Ostravané utrží debakl.

Jenže domácí se nevzdali a zápas pořádně zdramatizovali. Během pěti minut třikrát překonali Maxwella a v samém závěru sahali po prodloužení. Východočeši těsný náskok nakonec uhájili a po dvou porážkách slavili tříbodový zisk. Vítkovice figurují po druhé porážce v řadě na osmém místě, jejich dnešní soupeř je jedenáctý.

Červenka zařídil výhru Pirátů

Karlovy Vary se před krušnohorským derby s Chomutovem nacházely v dobrém herním rozpoložení. Energie čtyřikrát za sebou bodovala, proti Pirátům ale v úterý neuspěla. Lázeňský tým sice dokázal dvakrát odpovědět na vedení protivníka, ve 47. minutě však vymetl horní kout Závorkovy klece Červenka a stejný hráč pak těsně před koncem střelou do prázdné branky zpečetil výhru hostů. Devětadvacetiletý reprezentační forvard vévodí s dvaceti body (9+11) kanadskému bodování soutěže.

Piráti přerušili sedmizápasovou sérii porážek na hřištích soupeřů, po reprezentační pauze bodovali ve všech čtyřech utkáních.

Třinec opět padl v prodloužení

Ani ve druhém zápase pod vedením dočasné trenérské dvojice René Mucha - Marek Malík se Třinec nedočkal vítězství. Nad Hradcem Králové sice vedl od 28. minuty po trefě Rufera, v 53. minutě ale srovnal z dorážky Kukumberg a dvě sekundy před koncem prodloužení zařídil Mountfieldu bonusový bod Knotek.

Po třech domácích porážkách potěšili své fanoušky hokejisté Olomouce. Kohouti si hned v úvodu střetnutí se Zlínem vypracovali dvougólový náskok. Berani manko sice dotáhli, v 51. minutě ale rozhodl o triumfu Hanáků Jakub Herman. Hosté padli po předchozích třech výhrách a v tabulce jsou dvanáctí.

Hokejová Tipsport extraliga, 20. kolo:
Vítkovice - Pardubice 4:5
Branky: 15. Kolouch, 51. Balán, 53. Kudělka, 56. Szturc - 6. Tomášek, 21. Nahodil, 26. Rolinek, 32. Čáslava, 41. P. Sýkora.
Karlovy Vary - Chomutov 2:4
Branky: 34. Bičánek, 44. Koblasa - 47. a 60. Červenka, 15. Vl. Růžička ml., 37. Chlouba.
Olomouc - Zlín 3:2
Branky: 1. Laš, 6. M. Holec, 51. J. Herman - 14. Maruna, 36. Čachotský.
Třinec - Hradec Králové 1:2 po prodl.
Branky: 28. Rufer - 53. Kukumberg, 65. Knotek.
Plzeň - Brno 1:0
Branka: 10. Kubalík.
Mladá Boleslav - Litvínov 5:3
Branky: 6. Kubica, 11. Bárta, 21. Jarůšek, 22. Hyka, 42. Látal - 11. a 26. V. Hübl, 12. Martynek.
Zápas Sparta - Liberec se hraje ve středu 18.11. od 18:30.

Reklama

Související témata: