Hlavní obsah

Plzeň nestačila na Spartu. Liberec si v extralize upevnil vedení

Praha
Aktualizováno

Liberečtí hokejisté bodovali v Tipsport extralize pojedenácté v řadě, před vlastním publikem porazili v neděli Pardubice 2:1 a upevnili si první příčku v tabulce. Druhá Plzeň totiž ve šlágru 22. kola podlehla doma Spartě 2:4 a na Bílé Tygry ztrácí už čtyři body. Třetí je Mladá Boleslav, která zvítězila na ledě Hradce Králové 2:1 po samostatných nájezdech. Třinec zdolal Brno 3:2, Karlovy Vary prohrály s Olomoucí 1:2. Mistrovský Litvínov přerušil sedmizápasovou sérii porážek, když udolal Chomutov 3:2 po samostatných nájezdech. Utkání mezi Vítkovicemi a Zlínem se hraje v úterý 24. listopadu.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu na ledě Plzně.

Článek
Fotogalerie

Karlovy Vary chtěly navázat na páteční výhru se Zlínem a dlouho to vypadalo, že se jim to podaří. Ve 27. minutě využil přesilovku Bartek a domácí mířili za tříbodovým ziskem. Jenže závěrečná část hry patřila Olomouckým. Hned zkraje srovnal Vodný a v samém závěru dokonal obrat Kohoutů Kafka.

Hanáci vytěžili z posledních třech utkání sedm bodů. Energie z uplynulých čtyř střetnutí zvítězila v jediném a v tabulce jí patří nadále dvanáctá pozice.

Sparta veze tři body z Plzně

Atraktivní souboj byl k vidění v Plzni. V tabulce druzí Indiáni dokázali před zraky 6120 diváků proti Spartě dvakrát srovnat, když se pokaždé prosadil v početní výhodě Jakub Lev. Přesto Pražané strhli v závěru vítězství na svoji stranu. V 54. minutě uklidil puk po Poláškově parádní přihrávce do odkryté klece Netík a po něm přidal pojistku v sólovém úniku ještě Hamilton.

Svěřenci trenéra Josefa Jandače porazili Škodu i ve druhém vzájemném utkání této sezóny a přiblížili se jí v tabulce na rozdíl dvou bodů. Pražané jsou čtvrtí, mají však proti Plzni dvě utkání k dobru. Západočeši zaznamenali v nejvyšší soutěži druhou porážku po předchozích třech výhrách. Sparta potřetí v řadě zvítězila.

Liberec si poradil s Pardubicemi

Zaváhání Plzně využil Liberec. Bílí Tygři zadělali na vítězství nad Pardubicemi už v úvodu první třetiny. Ve 3. minutě otevřel skóre Birner a o sedm minut později překonal Maxwella i Birner. Marek Schwarz v domácí brance držel čisté konto až do 57. minuty, kdy snížil v přesilovce Poulíček. Na prodloužení ovšem nedošlo, podještědský celek vyhrál osm z posledních jedenácti utkání a vévodí soutěži o čtyři body před Plzní.

Liberečtí vyslali na Maxwella 62 střel a vytvořili nový rekord extraligy.

Ze čtvrté výhry za sebou se těšili hráči Mladé Boleslavi. Hrdinou utkání se stal Radan Lenc, jenž v základní hrací době vsítil jediný gól hostů a v nájezdech byl jediným úspěšným exekutorem.

Litvínov přerušil sérii porážek

Po sedmi porážkách zabral poslední Litvínov. Úřadující mistr měl v neděli blízko i k plnému bodovému zisku. Nad Chomutovem vedl už 2:0, jenže Piráti si vynutili nakonec prodloužení. Nejprve zkorigoval stav Rutta a těsně před vypršením 60. minuty srovnal Vondrka. Žlutočerní vybojovali alespoň dva body. V nájezdech byli úspěšní domácí Lukeš a Hanzl.

Verva díky bonusovému bodu odsunula na poslední příčku Zlín, jenž má ale o dva zápasy méně.

Brno si proti Třinci vypracovalo třígólový náskok, o který se postarali Raška, Ostřížek a Kováčik. Oceláři sice ve třetí třetině dotahovali, na body ale nakonec nedosáhli. Slezané tak nenavázali na páteční výhru nad Litvínovem a v tabulce jsou desátí. Kometa je osmá.

Hokejová Tipsport extraliga,  22. kolo:
Karlovy Vary - Olomouc 1:2
Branky: 27. Bartek - 42. Vodný, 58. Kafka.
Brno - Třinec 3:2
Branky: 10. Raška, 18. Ostřížek, 26. Kováčik - 43. Dravecký, 46. Hrňa.
Litvínov - Chomutov 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 2. Kubát, 10. Pavlík, rozh. nájezd Lukeš - 22. Rutta, 60. Vondrka.
Plzeň - Sparta Praha 2:4
Branky: 48. a 52. Lev - 36. Kumstát, 50. Čajkovský, 54. Netík, 56. Hamilton.
Hradec Králové - Mladá Boleslav 1:2 po sam. nájezdech
Branky: 38. Courchaine - 7. a rozh. nájezd Lenc.
Liberec - Pardubice 2:1
Branky: 3. Valský, 10. Birner - 57. Poulíček.

Reklama