Hlavní obsah

Kometa měla větší hlad po úspěchu, lamentoval po prohře v Brně hradecký Bednář

Brno

Hokejistům Mountfieldu se po přestěhování do Hradce Králové v Brně vůbec nedaří. Bodovat se jim nepovedlo ani v pátém vzájemném duelu na ledě Komety. Přestože domácí tým přestříleli v dohrávce 19. extraligového kola jasně 34:21, odjeli s vysokou porážkou 1:5.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety Brno se radují z branky proti Hradci Králové.

Článek

„K tomu se snad nedá ani nic říct," mávl při odchodu do kabiny zklamaně rukou hradecký brankář Ondřej Kacetl, který se po čtvrtém gólu nechal vystřídat Svobodou. Útočník Jaroslav Bednář byl sdílnější. „Nechytli jsme sice začátek, ale povedlo se nám v úvodu druhé třetiny snížit na 1:2 a vrátili jsme se zpátky do zápasu. Snažili jsme se poté pálit ze všech pozic a vytvořili si i šance, avšak v koncovce se nám vůbec nedařilo. Kometa naopak skórovala skoro ze všeho. Bylo na ní vidět, jaký má hlad po úspěchu. My jsme naopak v některých fázích utkání tak trochu tahali nohy," připustil Bednář únavu z náročného programu.

Krutější porážku, než odpovídalo dění na hřišti, těžko skousával kouč Mountfieldu Peter Draisaitl. „Přitom to několikrát vypadalo, že bychom mohli s nepříznivě se vyvíjejícím utkáním ještě něco udělat. Jenže místo toho, abychom dali gól my, se pokaždé trefilo Brno," štvalo ho.

Brněnský asistent Kamil Pokorný souhlasil, že Hradečtí obdrželi větší příděl, než by si zasloužili. „My jsme ovšem byli tentokrát mimořádně produktivní. Kupříkladu do poslední třetiny jsme vstupovali s cílem, že musíme v jejím úvodu ustát oslabení, a místo toho jsme dokonce přidali ve čtyřech pátý gól," těšilo ho.

Litoval, že si neschoval puk

Kometa tak navázala na nedělní domácí triumf nad Třincem, proti Hradci skončila každá jejich čtvrtá střela v soupeřově brance. Dvakrát se trefil s chutí hrající kapitán Leoš Čermák. „Za stavu 2:0 jsme se sice tradičně trochu uspokojili, avšak zavčas jsme se vzpamatovali a přidali další góly. Hosté byli sice hodně nebezpeční, ale podržel nás skvělý brankář Čiliak. Během pouhých dvou dní jsme před našimi fandy vydolovali příjemných šest bodíků," radoval se.

Povedený večer si užíval i obránce Petr Štindl, který načal brněnskou kanonádu už po 26 vteřinách. Bek, který na jaře slavil mistrovský titul s Litvínovem, zaznamenal svoji premiérovou branku po nedávném příchodu do Komety. „Tak brzy po začátku utkání jsem určitě ještě nikdy neskóroval. Vypálil jsem od modré čáry zápěstím, protože na golfák jsem neměl čas. Puk přesto skončil v síti. První trefa v Brně pro mě znamená strašně moc, škoda jen, že jsem si zapomněl schovat puk," trochu litoval Štindl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články