Hlavní obsah

Plzeň udolala po nájezdech Třinec, mistrovský Litvínov nezvládl bitvu s Vary

Aktualizováno

Hokejová extraliga pokračovala 24. kolem, z něhož dnes bylo na programu šest střetnutí. Druhá Plzeň porazila na domácím ledě Třinec 3:2 po samostatných nájezdech. Vedoucí Liberec rozstřílel Zlín 5:1, Sparta zdolala Pardubice 3:0. Chomutov vyhrál 4:2 v Hradci Králové, Vítkovice zdolaly Olomouc 3:0. V souboji týmů ze chvostu tabulky uspěly Karlovy Vary v Litvínově, který porazily 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Jan Lukáš, Adam Polášek a Martin Procházka po výhře nad Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

Souboj dvou týmů ze spodku tabulky lépe zvládly Karlovy Vary, které vyhrály na ledě Litvínova 4:1. Chemici tak na svého dnešního soupeře ztrácejí z posledního místa už čtyři body. Energie se jednou prosadila v úvodní i prostřední třetině. Domácím sice svitla naděje na začátku třetí části hry po snížení Kubáta, Vary pak ale následnými dvěma góly drama nepřipustily a v Litvínově vyhrály poprvé od března 2012. Litvínov na výhru za plný počet bodů čeká od 16. října.

Plzeň si výhrou 3:2 po samostatných nájezdech nad Třincem upevnila druhé místo v tabulce. Oceláři dokázali pokaždé smazat jednobrankový náskok domácích, podruhé necelých pět minut před koncem základní hrací doby. Škodovka o své výhře rozhodla až v nájezdech, vítězný gól si připsal v jejich páté sérii Ján Sýkora. Plzeň tak přerušila šnůru tří porážek.

Vítkovice v moravském derby porazily Olomouc jednoznačně 4:0. Domácí nasměroval za třemi body už v páté minutě Balán, v polovině zápasu zvýšil Kucsera. Ve třetí třetině přišly velké chvíle domácího jednadvacetiletého útočníka Vojtěcha Tomiho, jenž se prosadil dvakrát a připsal si první zásahy v české extralize. Vítkovický gólman Daniel Dolejš slaví třetí nulu v sezóně. Hanáci podlehli svému dnešnímu protivníkovi potřetí za sebou.

24. kolo hokejové extraligy:
Vítkovice - Olomouc 4:0
Branky: 5. Balán, 30. Kucsera, 44. a 51. Tomi.
Litvínov - Karlovy Vary 1:4
Branky: 41. Kubát - 13. Rohan, 38. Benák, 53. T. Rachůnek, 54. Gorčík.
Liberec - Zlín 5:1
Branky: 6. Valský, 24. Ševc, 30. a 32. Bakoš, 44. Jonák - 58. Říčka.
Sparta - Pardubice 3:0
Branky: 23. Polášek, 51. Klimek, 60. Čajkovský.
Hradec Králové - Chomutov 2:4
Branky: 36. Vydarený, 37. Knotek - 18. a 29. D. Květoň, 28. Hřebejk, 52. Červenka.
Plzeň - Třinec 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 6. Lev, 31. Kubalík, rozh. nájezd J. Sýkora - 30. Plíhal, 56. Linhart.

Suverénním způsobem si upevnili první místo hokejisté Liberce, když v domácím prostředí přejeli Zlín 5:1. Na gól Valského ze šesté minuty navázali Bílí Tygři dalšími třemi trefami v prostřední třetině. Dvě z nich obstaral v přesilovkách Martin Bakoš a hlavně ta první stála za to. Slovenský útočník překonal gólmana Štůralu brankou s hokejkou mezi nohama, jako to v minulosti předvedli v NHL třeba Tomáš Hertl nebo Marek Malík. Zlín se čestného úspěchu dočkal až v závěru za stavu 0:5 v jeho neprospěch.

Chomutov zvítězil v Hradci Králové 4:2 a bodoval už v osmém utkání v řadě. Piráti vedli v polovině utkání už 3:0, domácí ale dvěma góly snížili, v 52. minutě ovšem Severočechy uklidnil čtvrtým gólem Červenka. Mountfield tak prohrál už počtvrté v řadě, na výhru za tři body čeká dokonce sedm duelů.

Sparta si spravila chuť po páteční porážce v Třinci a před takřka devíti tisíci diváky v O2 areně, nejlepší domácí návštěvou sezóny, porazila Pardubice 3:0. Největší šanci Východočechů promarnil v úvodu třetí třetiny jejich kapitán Tomáš Rolinek, který za stavu 1:0 pro domácí neproměnil trestné střílení. Gólman Sparty Jan Lukáš vychytal ve svém třináctém extraligovém duelu první čisté konto.

Reklama