Hlavní obsah

Vítkovice - Olomouc 4:0Premiérové góly Tomiho pojistily výhru Vítkovic nad Olomoucí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Balán 1 : 0
30. Kucsera 2 : 0
44. Tomi 3 : 0
51. Tomi 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili ve 24. kole extraligy v moravském derby Olomouc 4:0. Tříbodový punc měla už branka Stanislava Balána z páté minuty, v závěru domácí vítězství navršil svými prvními dvěma góly v extralize Vojtěch Tomi. Brankář Daniel Dolejš zaznamenal třetí nulu v sezóně. Ostravané porazili Hanáky potřetí v řadě a z posledních tří kol vytěžili osm bodů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Vítkovický útočník Lukáš Kucsera se raduje z gólu.

Článek

Počtvrté v řadě během devíti dnů Vítkovicím náramně sedl vstup do zápasu a na vedoucí gól znovu čekaly jen pár minut. Balán se i v zajetí dvou protihráčů dokázal na brankovišti opřít do Burgerovy přihrávky od zadního hrazení a v páté minutě dosáhl své osmé trefy v sezóně.

Srážka dvou defenzivně založených celků měla spád, ale postrádala gólové okamžiky. Vítkovice byly silnější na puku v útočném pásmu. Při obléhání Konráda měl v 15. minutě další možnost Vandas, ale zblízka ani nadvakrát puk za brankáře nepropasíroval.

Domácí měli trvale navrch, hrálo se podle jejich not, ale přes červenou hradbu vystavěnou kolem Konráda hrozili sporadicky. Z optické převahy se urodil druhý gól až v polovině zápasu. Němec z otočky rychle vystřelil a kotouč ještě kousek před Konrádem usměrnil do sítě Kucsera.

Disciplinovaně hrající Ostravané nedovolili hostům skoro nic. Až při první početní výhodě se Olomouc na delší čas usadila v útočném pásmu a při ráně Vodného musel vyniknout konečně i Dolejš. Kouč Venera se už v 37. minutě zkoušel vzkřísit svůj tým oddechovým časem, avšak definitivně všechno vyřešil zkraje třetí části Tomi, který se prosadil šikovným švihem zpoza obránce.

Kohouti pak už na komplexně působícího protivníka neměli. Tomi ke své premiérové trefě přidal ještě jeden nášup, když po vyhraném buly překonal devět minut před koncem Konráda dalším přesně mířeným švihem pod břevno.

Až za stavu 0:4 si první vyloženou příležitost vytvořili Hanáci, ale Knotkův sólový nájezd Dolejš efektně zpacifikoval lapačkou a podtrhl svou třetí vychytanou nulu v sezóně.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Olomouc 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Balán (Burger), 30. Kucsera (E. Němec, Burger), 44. Tomi (Kudělka, Čerešňák), 51. Tomi (M. Hlinka). Rozhodčí: Mrkva, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:4, navíc Štich (Vítkovice) do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6042.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Štich, Kovář, Pastor - Szturc, Strapáč, Ölvecký - Vandas, Kolouch, Kucsera - E. Němec, Balán, Burger - Tomi, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.
Olomouc: Konrád - Houdek, Vyrůbalík, Valenta, Ondrušek, Staněk, Jaroměřský - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, T. Mikúš, Kucharczyk - Eberle, Řípa, Vodný - Matai, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: